Geçtiğimiz aylarda hizmete açılan “Alternatif Sahne” konseptiyle birlikte şehre yeni bir soluk getiren Ahmet Erensoy Gençlik Merkezi’nde Süleymanpaşa Belediyesi’nin ücretsiz etkinlikleri durmaksızın devam ediyor.

Süleymanpaşa Belediyesi’nin organize ettiği, Değirmenaltı Mahallesi’nde bulunan Ahmet Erensoy Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirilen “Alternatif Sahne Günleri” nde Alpay Erdem Stand-up gösterisi ile Süleymanpaşalıların karşısına çıkacak.

14 Mart Salı günü saat 20.00’de başlayacak olan ve ücretsiz olarak sahnelenecek olan Alpay Erdem’in stand-up gösterisi için davetiyeler Namık Kemal Üniversitesi öğrenci topluluklarından Müzik, Tiyatro ve Sinema Toplulukları temsilcileri ile Ahmet Erensoy Gençlik Merkezi’nden ücretsiz olarak temin edilebilecek.

ALPAY ERDEM KİMDİR?

İstanbul Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği bölümünden mezun oldu. İlk amatör karikatürleri Leman Dergisi’nde yayınlandı. Soytarı, HBR, Maymun gibi dergilerde kısa süreli çalıştıktan sonra 1997'de L-Manyak Dergisi’nde Hasta Ruh İsmail isimli çizgi-roman karakterini çizmeye başladı. Aynı karakteri daha sonra Lombak'ta da çizmeyi sürdürdü. Hasta Ruh İsmail dışında Lombak, Kemik ve Penguen dergilerinde Top Canavarı, Şevki Teyze, Kamil Seven Adam gibi tipler çizdi, Penguen Dergisi’nde Ben köşesinde yazılar yazdı. Bu yazılarındaki mizahı kullanarak oluşturduğu stand-up gösterilerine başladı. 2008 yılında Lombak dergisinden ayrılarak karikatürist Göxel'le birlikte çıkarttıkları Cici dergisi sadece iki sayı yayınlandıktan sonra kapandı. Halen stand-up gösterilerine devam etmekte ve Uykusuz dergisinde mizah yazıları yazmaktadır. Ayrıca her pazar günü 17.15'te NTV'de "2 Teker 1 Yer" isimli bisiklet-gezi programını sunmaktadır.

Hasta Ruh İsmail, 2003 yılında Getto Basın'dan kitap olarak yayınlanmıştır.