Trakya Üniversitesi Keşan Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu Şiir ve Sanat Topluluğu ile Kültür Topluluğu tarafından ortaklaşa hazırlanan “Aşkın Halleri” adlı şiir dinletisi geçen Cuma günü akşamı yapıldı.

 

Keşanlı Şair ve Yazar Osman Coşkun ile Şair Tuğrul Asi Balkar’ın (Keşanlıların bildiği isimle Dr. Mustafa Esim) konuk olarak katıldığı ve okulun öğrencilerine yönelik olarak yapılan dinleti, okulun konferans salonunda saat 20.00’de başladı.

 
12 şiir ile 5 şarkının söylendiği geceye

Coşkun
3 şiiriyle Balkar ise “Vazgeçmeler Ustası”  adlı şiiriyle katıldı. Gecenin sonunda okul yönetimi tarafından, öğrencilere teşekkür belgesi, şairlere ise çiçek takdim edildi.

Konuyla ilgili olarak Medya Keşan Gazetesi’ne bir açıklama yapan Osman Coşkun, geceyi, Keşan’da bugüne kadar yapılmış en güzel şiir etkinliği olarak nitelendirdi. Coşkun, şöyle dedi: “Seçilen şiirler ve okuyuş biçiminin güzelliğinin yanı sıra bu gece beni mutlu etti. Bildiğiniz gibi ben her yıl, kendi çabalarımla şiir geceleri düzenliyorum. Öğrencilerin böyle bir etkinlik düzenlemesi beni ziyadesiyle mutlu etti. Gelecek yıl bunu halka açık bir etkinlik olarak düzenlemeyi düşünüyoruz. Özellikle şiirin daha fazla gündemde olması lazım. Gençliği, şiir ve sanatla kurtarabileceğimize inanıyorum.”