Sonay CAN

6 Mart 2014 Perşembe günü Karadeniz Teknik Üniversitesi öğrencileri tarafından “Yılın En Beğenilen Kadın Rock Sanatçısı” seçilen ünlü sanatçı Aydilge, geçen cuma gecesi de Keşan’da hayranlarına unutamayacakları bir konser verdi.

Safir & Mahzen Cafe Bar’ın açılışının birinci yıl etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen ve saat 23.00 sıralarında başlayan konserde, hit şarkısı “Kaçsam Ege’ye”yi Keşanlı hayranlarının isteği üzerine “Kaçsam Saros’a” şeklinde bölgemize uyarladı.

BÜTÜN ÖDÜLLERİM ÜNİVERSİTELERDEN OLDU

Aydilge, konser öncesinde İşletmeci Aykut İşcen, eşi Meltem İşcen ve orkestra elemanlarının da katıldığı basın toplantısında, Medya Keşan Gazetesi’ne özel bir röportaj verdi.

Yerel olan her şeyi çok daha fazla sevdiğini belirterek başladığı konuşmasında, iki gün önce aldığı ödülün sevincini de yaşadığını da söyleyen Aydilge şöyle dedi: “Benim bütün ödüllerim üniversitelerden oldu. Bu da çok gurur duyduğum bir şey. Çünkü dinleyici kitlemin daha ağırlıklı olarak üniversite öğrencilerinden olduğunu gösteriyor. Rock müziğin de temel dayanağı üniversiteler. Ben aslında kendimi rock’çı olarak tanımlamıyorum. Türkiye’de yaptığımız rock müzik, birebir batıda yapılan rock müzikle aynı şey değil. Olmamalı da. Biz bu topraklarda yaşıyoruz. Bu toprakların ezgileri ve tınısı müziğe yansımalı. Eskiden Türk Rock Müziği’ne çok daha büyük tepki vardı. Kendi coğrafyamızın Anadolu ezgileri tepki topluyordu. Ama bu konu aşıldı ve bizden olan şeyler, müziğimize yansımalı. Batıdaki insanlar kendi müziklerini yansıtma açısından narsisttir. Onlara enteresan gelen şey bizim müziğimiz olabilir de olmayabilir de. Ama ben genellikle bizim ezgilerimizle iyi müzik yapmaya çalışıyorum.”

KADINLAR GÜNÜ KUTLANMADIĞI ZAMAN HERŞEY ARTIK DENGELENMİŞ OLACAK

Daha sonra “8 Mart Dünya Kadınlar Günü”ne değinen Aydilge, “Erkekler günü kutlamıyoruz. Böyle bir şeye gerek de duymuyoruz. Çünkü erkekler ezilmiyor. İnsanlık tarihinde sınıf ayrımcılığına baktığımızda kadınların mağdur olduğunu görüyoruz. Gerçi bu durum ülkeden ülkeye, ekonomik ve sosyal statüye göre değişse de bu gerçek değişmiyor. Günümüz Türkiye’sinde her gün 3 kadın, erkek şiddeti yüzünden ölüyor. Bu bilinen sayı, bir de bilinmeyen yanı var. Kadınlar gününün kutlanması bu duyarlılığa dikkat çekmek için. Kadınlar günü kutlanmadığı zaman, biliniz ki artık her şey dengelenmiş olacak. Kimse böyle bir ihtiyaç duymayacak. Bu dünya genelinde nihai amaca ulaşınca gerçekleşecek. Çünkü Avrupa ya da ABD’de sanmayın ki kadınlar çok özgür. Oralarda da sorunlar devam ediyor. Kadınlar Günü bu ülkelerde de dünya genelinde kadın sorunlarına dikkat çekmek amacıyla kutlanıyor.”

KAÇSAM EGE’YE, KAÇSAM SAROS’A DÖNÜŞTÜ

Röportajın ilerleyen bölümünde, söz, ünlü sanatçının “Kaçsam Ege’ye” adlı şarkısına geldi. Saros Körfezi’nin de Ege’de olduğuna vurgu yapan Aydilge, “Aslında kaçsam Saros’a, birkaç gün de olsa tatil yapabilsem, bu inanın benim için de çok iyi bir fırsat olur. Saros’un ününü ben de duydum. Çok da merak ediyorum. Tanıtılmasına da yardımcı olurum. Saros Körfezi, duyduğum kadarıyla çok güzel bir yer. Keşke imkanım olsa. Keşan’a ilk defa geliyorum. Gittiğim her şehri biraz da olsa gezmeye çabalarım ama Keşan’a gece geldim. Yarın da İstanbul’da konserim var. Kısmetse bir dahaki sefere Keşan ve Saros Körfezi’ni görme imkanım olur.”   

KONSERDE BAŞARILI BİR PERFORMANS SERGİLEDİ

Röportajın sonunda sahne alan Aydilge, hit şarkılarından oluşan bir konser verdi. Bir saati aşkın sahnede kalan Aydilge, hayranlarına unutamayacakları dakikalar yaşattı.