Nüfusu 50.001’den 100.000’e kadar olan ilçelerde belediye meclis üyesi 25 kişiden oluşur. 31 Mart yerel seçimlerinden CHP’ye 45 meclis üyesi aday adaylık müracaatında bulundu. Kazanan meclis üyelerimizde alınganlık yaratmasın sadece önümüzdeki seçimlerde yanlışlığa dikkat çekmek istedim.

Yerel seçimlerin kazananı AKP oldu ve Mustafa Helvacıoğlu Belediye Başkanı seçildi. Öyle bir geçer ki zaman misali görev başında ve ikinci yılında, şimdi az farkla da olsa seçimi kaybeden CHP’nin neden kaybedildiği konusunda basına kapalı değerlendirme toplantısı yapıldı. Konuşmalar ders alacak nitelikte olmadı daha çok kargaşa yaşandı.

Milletvekili Okan Gaytancıoğlu yine il başkanı Fevzi Pekcanlı ve seçimi kaybetmenin üzüntüsüyle üyelerimizin hazır olduğu salonda söz aldım. Aynen 45 aday adayı başvurusunda bulundu. Bu adaylar parti binasında bir araya getirilmesi gerekirken 25 üyenin adı yazıldı, diğer 20 aday hiç çağırılmadı hatta bu adayı im yazdırdı dediğimde olgunlukla benim teklifimle yazıldı cevabını aldım. Beş dakikada meclis üyesi yazamazsınız beyler. Yazılanlar inşaatta çalışacak işçi değil. Meclis üyesi anlamadınız mı?

CHP’ye dakikada meclis üyelerini yazarak kazanabilirler mi cevabını ben veremem.

Parti binasına veya dükkâna çağırılmayan 20 CHP meclis adayı kendi başkan adayını seçtirebilirdi.

Ne dersiniz?