HABER MERKEZİ

Tiyatro, sinema ve televizyon dünyasında yıllarca başarılı işlere imza atan Çiğdem Tunç'un kendi tiyatrosunu kurarak sahneye koyduğu oyun 14 Aralık 2018 Cuma günü akşamı saat 20.00’de Keşan Belediyesi Konferans ve Tiyatro salonunda sahnelendi. Oyunu Keşan Belediye Başkanı Op. Dr. Mehmet Özcan’ın eşi Şengül Özcan, Keşan Belediye Meclis Üyesi Cengizhan Aktan, CHP Keşan Kadın Kolları Başkanı Nasip Çakır ile 500’e yakın tiyatro sever izledi.

Eray Yasin Işık'ın yazdığı, Çiğdem Tunç'un yönettiği oyunda Çiğdem Tunç, Ergün Demir, Sema Aras, Deniz Salman ve Alper Çorumluoğlu, Soykan Kişioğlu, Ezgi Küçük, Tunahan Çilingir, Gülben Başer, Gökmen Göçbeyli, Derya Yıldız, Savaş Özkartal ve Balca Aydoğdu'nun rol aldığı ve "Simbad", "Alaaddin ve Sihirli Lambası", "Balıkçı ve İfrit", "Ali Baba ve Kırk Haramiler" gibi yıllardır anonim olarak dillendirilen en tanınmış masallardan bir kolaj içeren oyun, izleyicilerden büyük beğeni topladı.

Oyunda Hükümdar Şehriyar, her gecenin sabahında gelin ettiği kadınların boynunu cellâtlarına vurdurmaktadır. Sıra vezir-i âzamın büyük kızı Şehrazat’a gelince işler değişir. Akıllı Şehrazat, her gece Şehriyar’a bir masal anlatır ve sabah olduğunda masalı en heyecanlı yerinde keserek canını kurtarır. Bu masallar binbir gece boyunca sürecek; Şehriyar dinledikçe, gaddar bir hükümdardan sevgi dolu, iyi bir insana dönüşüyor.

Oyunun sonunda konuşan Çiğdem Tunç, kültür ve sanata çok büyük önem veren Keşan Belediye Başkanı Op. Dr. Mehmet Özcan’a teşekkür ederek, “Keşanlılar böyle bir belediye başkanına sahip olmaktan dolayı çok şanslılar. Ben sizlerle bizleri buluşturan Sayın Özcan’a teşekkür ediyorum. Ayrıca bizleri bu akşam yalnız bırakmayan tüm Keşanlı tiyatro severlere de teşekkür ediyorum” dedi.

Tunç, daha sonra oyunda sahne alan tüm oyuncularını tek tek izleyicilere tanıttı.

Çiğdem Tunç Tiyatrosu Keşanlı tiyatro severlerden de büyük alkış topladı.

Tiyatro severler bu tür güzel oyunları kendileri ile buluşturan Keşan Belediye Başkanı Op. Dr. Mehmet Özcan’a teşekkür ettiler.