HABER MERKEZİ

Çamlıca Bocuk Gecesi Komisyonu Planlama Toplantısı gerçekleştirdi. 2 Aralık Pazar günü Çamlıca Muhtarlığı önderliğinde toplanan Bocuk Komisyonu, bu yıl Bocuk Gecesi kapsamında yapılacak etkinlik ve çalışmaları değerlendirerek hazırlık planlaması yaptı.

Saat 11.00’da Çamlıca’da bir araya gelen ve Çamlıca Muhtarı Arif Büyükyatıkçı, Çamlıca Muhtarlığı AB Proje Koordinatörü Tahir Demirel ile komisyon üyeleri; Billur Ocak, Gökhan Gürer, Ahmet Ufuk Çakır, Ersun Sezay Karani ve çalışma ekibi katıldı. Yapılan çalışmalar ile ilgili, Çamlıca Muhtarı Arif Büyükyatıkçı ve Çamlıca Muhtarlığı AB Proje Koordinatörü Tahir Demirel şu açıklamaları dile getirdi:

“Program içeriği ve sahne gösterileri: Uzun zamandır köyümüzde anlatılan korku hikâyelerinin kötü karakterlerinden olan ‘Bocuk’ ve ‘Kara nine’nin birlikte sergilendiği epik bir sahne gösterisi yapılacak.

Geçtiğimiz yıl yürütmüş olduğumuz AB projesinde gerçekleştirdiğimiz Kültür Festivali’nde ilk kez sahneye taşıdığımız, Çamlıca mitolojisinden derlenen ‘Ölü Gelinler’i bu yıl Bocuk Gecesi’nde sahnelemeyi planlıyoruz.

Sahne Kostümleri: Üç yıldır sunucu ve görevlilerin kostümleri dönem kıyafetlerinden oluşmaktadır.

Sahne kostümleri dünyada en çok izlenen dönem dizilerinin kostümlerinden esinlenerek hazırlanmaktadır. Bu yılki sahne kostümlerimiz ise ‘Vikings’ dizisindeki başrol oyuncularının kostümlerinden ilham alınarak tasarlanmıştır. Kostümler için yaklaşık olarak 40 kişilik bir ekip 30 gündür çalışmaktadır. Hazırlanılan kostümler ilerleyen günlerde basına ayrıca tanıtılacaktır.

Sokak Çalışmaları: Çamlıca’nın bir kültür turizmi destinasyonu olmasına yönelik yaptığımız sokak boyama çalışmalarımız iki yıldır dönem dönem devam etmektedir. Bu yılki ‘Bocuk’ hazırlıkları kapsamında yapılacak olan sokak boyama çalışmalarımıza ‘Trakya Üniversitesi’de katkı sağlayacak olup,  öğretim görevlisi ‘Burak İşçimen ve Kerem İşcanoğlu yönetiminde bir grup öğrenci, Trakya Üniversitesi adına bizimle beraber olacaklar.

Proje olarak çalışılmış olan sokaklarımızın yaz boyunca ilgi odağı olduğu ve sırf bu sokakları gezip fotoğraf çekilmek için bölge ve bölge dışından pek çok ziyaretçi geldiğini ve artık resmen turist sıfatına sahip kişilerin sokaklarımızda gezdiğini gözlemliyoruz. Bu gelişmelere paralel olarak sokaklarımızdaki düzenleme ve güzelleştirme çalışmalarına devam ederek Bocuk’ta gelecek olan misafirlerimizi köy merkezinden ara sokaklara yaymayı hedefliyoruz.

Çamlıca çok eski bir yerleşim yeri ve hemen her sokağın bir hikâyesi var. Bu somut olmayan kültürel zenginliğimizi öne çıkaracak mitolojik bir yürüyüş rotası çalışmasını da yürütüyoruz. Bocuk’ta gelecek ziyaretçiler köyde konumlandırılan haritayı kullanarak bu rotayı gezebilecek. Köyümüzde geçmişi orta çağ dönemine kadar uzan ve hala ayakta duran evler var. Özellikle uzaklardan gelen ziyaretçiler köy merkezinden uzaklaşarak ara sokaklarda bu ev ve izleri keşfedebilirler.

Pazar Yeri ve Satış Stantları: Köyde pek çok kişinin yerel ürün satışı hazırlıkları ve planları olduğunu, Bocuk Gecesi ve Çamlıca ile özdeşleşen, el yapımı hediyelik eşyaların üretildiğini görüyoruz. Bu gelişmeleri dikkate alarak bu yıl,  etkinlik alanı ve çevresinde 3 değişik noktada satış standı yerleşimi yapmayı planladık.

Satış yapmak isteyen girişimcilerden talepler gelmeye başladı. Geçmiş yıllara göre daha fazla sayıda stant ve satış tezgâhı olacağını ön görüyoruz. 1 Ocak 2019’a kadar satış yapmak isteyen girişimcilerin,  Çamlıca Muhtarlığı’na başvuru yapmaları gerekiyor. Çamlıca Muhtarlığı bilgisi dışında açılmak istenen stantlara izin verilmeyecektir.

Sponsorluklar:-Her geçen yıl ‘Bocuk Gecesi’ne katılım sağlayan misafir sayısı artmaktadır. Geçtiğimiz Bocuk Gecesindeki katılımcı sayısı 20 bin kişiye ulaşmıştır. Hedef kitlemiz genel olarak 18-48 yaş grubu olarak gözlemlenmiştir. Katılımcılar yoğun olarak Trakya Bölgesi ve İstanbul’dan olmasına karşın, Türkiye’nin dört bir yanından katılımcıların olduğunu da gördük. Bunun dışında, özellikle Balkan ülkelerinden Yunanistan, Bulgaristan, Romanya ve Makedonya’dan da katılımcılar olmuştur. Bu ülkelerin yanı sıra bizi en çok şaşırtan Avustralya ve Kanada’dan gelen misafirlerin olmasıydı.

Bu yıl ön gördüğümüz ziyaretçi sayısının trafik ve park alanı yönetimleri Jandarma işbirliği ile istediğimiz gibi gerçekleşirse 30 bini aşkın olmasını bekliyoruz. Ön görülen ziyaretçi sayımız ortada olup bu kişilerin ihtiyaçlarını ve iyi vakit geçirmelerini sağlayabilmek için büyük bir bütçe oluşmaktadır, bu noktada sponsorluklar önemlidir. Sponsorluk talepleri bize ulaşmaya başlamış olup bununla ilgili saha çalışmalarına yarın itibari ile başlıyoruz. Bölgemizdeki kurum ve işletmelerin de gerekli desteği sağlayacağına inanıyoruz.

Konaklama: Köyde konaklamak isteyenler için ev pansiyonculuğu çalışması gerçekleştirilmiştir. Muhtarlığımızın çalışma yapmış olduğu evler oda ve duş imkânı sağlamaktadır, kahvaltı dâhil olmayıp, köyde kahvaltı edebilecekleri mekânlar bulunmaktadır. Bunun haricinde 12 km uzaklıktaki Keşan şehir merkezinde pek çok otel bulunmaktadır. Çamlıca Muhtarlığı olarak Keşan ve bölgemizdeki bazı oteller ile anlaşmamız bulunmakta olup, ziyaretçilerimizin özellikle grup konaklamaları için bizimle iletişime geçmelerini öneririz.

Bocuk Komisyonu: Başarılı bir organizasyon yönetimi sağlamak için, girişimci, hırslı ve cesur çalışma arkadaşlarımızdan bir komisyon oluşturduk, çalışmalarımızı bu kişilerle iş birliği içinde gerçekleştiriyoruz.

Reklam ve Tanıtım Çalışmaları: Bocuk Gecesine yönelik tanıtım çalışmalarında bu yıl da güzel çalışmalar içerisindeyiz. Hedef kitlemizi analiz ederek planlamalar yaptık. Türkiye’de yapılmamış olan bir çalışma içerisindeyiz. Bocuk Gecesi’ni bir devam filmi gibi, 3 yıldır, yeni bir sahne ismiyle tanıtıp ilk gösterimizi o konsept ile sergiliyoruz. 2017’da “Diriliş”, 2018’de “Şifa”  ve bu yıl 2019’da “Kaçış” isminde. Bu yılki en önemli tanım çalışmamız ise tanıtım fragmanı. Türkiye’de yapılmamış, yurt dışında bile benzer uygulaması bulunmayan festival ve sahne oyunun Trailer’ini yapıyoruz. Çekimler için yer analizi, kotsum ve bu gibi hazırlık çalışmalarımız bitmiş olup bu hafta içerisinde çekimini gerçekleştiriyoruz. Montaj çalışmaları sonrası, Aralık ayı ortası gibi internet ve sosyal medya üzerinden yayınlamayı planlıyoruz.

Ayrıca Bocuk Gecesi tanıtım afişleri çalışmalarına devam ettiklerini ve çok özel bir proje çalışması olarak yürütüldüğünü söyleyen Tahir Demirel, bu yılki Bocuk Gecesi afişlerinin de bir film afişi gibi projelendirildiğini kaydetti. Demirel, konuşmasını şu cümlelerle sonlandırdı:“Kostüm çalışmalarımızın sonuna geldik ve birkaç gün içerisinde stüdyo çalışmaları başlayacak. Aralık ortasında afişlerimiz sosyal medya ve billboardlarda yer almış olacak.

Bocuk Gecemize katılan misafirlerimizi önemsiyoruz. Köyümüzdeki Yerel Yönetim ve STK’lar olarak misafirlerimizin iyi vakit geçirmesi ve memnun ayrılması için, imkânlarımız doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bocuk Gecesi Komisyonumuzun haricinde köyden yaklaşık 50 kişilik kadın ve gençlerden oluşan gönüllü bir grupla çalışmalarımız ilerliyor. Heyecanlıyız, çünkü binlerce insanı konuk edeceğiz ve aynı zamanda bölgemizin tanıtımında bir misyon içerisinde olduğumuzun farkındayız. Kültürümüzün doğru bilinmesi ve tanıtılması noktasında gerekli hassasiyete sahibiz.”