HABER MERKEZİ

Senaryosunu Oğuz Kaygalak’ın yazdığı ve yönetmenliğini Aydın Yıldırım’ın gerçekleştirdi oyun bizi 90’lı yılların Balkanlarına götürecek.

Rejisini Ali Fidan’ın yaptığı oyunun kadrosunda Dündar Kılıç Gülgün, Ali Kan Çakır, Eylül Dalkıran, İren Hatipoğlu, Melis Çiner, Gözde Şimşek ve Gizem Güloğlu yer alıyor.

Sevim Yenice Konferans Salonunda sahnelenecek 2 perdelik oyunun konusu ise şöyle: 1993 yılında Saraybosna Sırp ordusunun ağır silahlar ve keskin nişancıları tarafından kuşatma altındadır. Kentin orta yerinde duvarları delik deşik olmuş bir tiyatro binası bulunmaktadır. Bu tiyatro binasında savaşın atmosferinden psikoloji bulunan bir yönetmen binayı bir türlü terk etmektedir. Bu sırada yakınlardaki bir yetimhaneye bomba düşer. Hayatta kalan 5 çocuk ise tiyatro binasına sığınır. Yönetmen de çocukların korkusunu azaltmak ve onları biraz da oyalamak için çocuklarla bir tiyatro oyunu hazırlamaya karar verir. Savaşın orta yerinde provalar, tiratlar… Peki şimdi ne olacak? Bombaların, kurşun yağmurunun altında bir yönetmen ve 5 çocuk hayata tutunabilecekler mi? Hazırladıkları tiyatro oyunu sahneye koyabilecekler mi?

Son derece dokunaklı ve ağır bir dramın sizi sarsmasına hazır olun.