Süleymanpaşa Belediye Konservatuvarı Çalgı Yapım Atölyesi’nin ürettiği Klasik Türk Müziği çalgıları, Türk Halk Müziği çalgıları ve Avrupa Müziği çalgıları sergisinin açılışı yapıldı.

TRAKYA’DA İLK TAR SÜLEYMANPAŞA’DA ÜRETİLDİ

Açılışa Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat’ın eşi Belgin Eşkinat, Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Gülferah Güral, Süleymanpaşa Belediye Birim Müdürleri, Süleymanpaşa Belediye Konservatuvar Eğitmenleri ve öğrencileri katıldı.

Konservatuvar öğrencileri tarafından üretilen çalgı malzemeleri,  Süleymanpaşa tarihi belediye binasında sergilenmeye başladı. Sergilenen müzik aletlerinin malzemelerinden üretimine kadar Süleymanpaşa Belediye Konservatuvar öğrencileri tarafından yapılması sergiye katılanlar tarafından takdir edildi. Ayrıca açılan sergide, Belediye Konservatuvarı öğrencileri tarafından yapılan, Trakya’da bir ilk olan mızraplı çalgılardan “Tar” müzik aleti de sergilenmeye başladı.

GÜRAL: KLASİK KEMENÇE’NİN SÜLEYMANPAŞA’DA MARKA OLMASI İÇİN EMEK VERİYORUZ

Amaçlarının Klasik Kemençeyi Süleymanpaşa’da marka haline getirmek olduğunu belirten Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Gülferah Güral, “Altı yıldır faaliyette bulunan Süleymanpaşa Konservatuvarımızın çalgı yapım atölyesi, bugüne kadar yaptığı işleri burada sergileme imkanı buldu. Süleymanpaşa için bu ilktir. Benim içinde bir ilk. İlk defa böyle bir sergiyi geziyorum. Bu sergide Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği, Klasik Müzik, Batı Müziği çalgılarından örnekler görüyoruz. Çizimlerinden, malzemelerinden, yapım aşamalarına kadar Süleymanpaşa Belediye Konservatuvar öğrencilerimizin emeği geçti. Ayrıca Süleymanpaşa Belediye Konservatuvarı,  Süleymanpaşa’yı Klasik Türk Müziği çalgılarından olan Türk Müziği üslubunu en iyi yansıtabilen, Klasik Kemençeyi Süleymanpaşa’da bir marka haline getirmek için çalışıyor. Yani Klasik Kemençe deyince Süleymanpaşa’nın akla gelmesi için emek veriyorlar. Herkesin emeklerine sağlık diyoruz.  Bu sergide emeği geçen herkese çok teşekkür ediyor ve başarılarının devamını diliyoruz.” diye konuştu.

SERGİ 23 OCAK’A KADAR AÇIK KALACAK

Belediye Başkan Yardımcısı Gülferah Güral’ın konuşmalarının ardından Süleymanpaşa Belediye Konservatuarı Oda Orkestrası sergiye katılanlar için sahne aldı. Açılan Sergi Süleymanpaşa tarihi belediye binasında 23 Ocak 2016 tarihine kadar devam edecek.