HABER MERKEZİ

Özellikle fotoğrafçılığa yeni başlamış olanlara teknik anlatımlarıyla ışık tutan, dünyada 5 farklı ülkede yayınlanan ve Türkiye’de 20 bin baskıyla her ay 20 bin bayide satışa sunulan Digital SLR Photography Dergisi ‘Türkiye’nin Fotoğraf Mekânları’ serisine Ocak Ayı’nda Edirne ile devam etti. “Özel Koleksiyon” olarak yayınlanan ek için Digital SLR Photography dergisi ekibi, Edirne’yi tüm ilçeleriyle birlikte karış karış gezdi, kentin fotoğraf çekilebilecek mekanlarını keşfetti ve fotoğrafseverlerle paylaştı.  

Edirne’nin tanıtımına bu kez de fotoğraf severler açısından büyük katkıda bulunacak olan Digital SLR Photography dergisi ‘Türkiye’nin Fotoğraf Mekanları’ serisinde Mimar Sinan’ın ustalık eserim dediği UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Selimiye Camii ile birlikte Edirne’nin tarihi köprülerine, Uzunköprü’ye, Adalet Kasrı’na, tarihi camilere, Karaağaç semtine, şehrin el sanatlarına ve Gala Gölü ile ilçelerdeki tarihi mekanlara yer verdi.  

Derginin Genel Yayın Yönetmeni İsa Akalın ve ekibinin Edirne’de yaptığı çalışmalarla ortaya çıkan Edirne ekinde yer alan fotoğrafların çekim teknikleri her fotoğrafın altında ayrıntılı bir şekilde anlatıldı. Ayrıca Digital SLR Photography dergisi ekibi, karekod uygulamasıyla fotoğrafların çekildiği mekanların konumlarına da yer vererek fotoğrafseverlerin buralara daha rahat ulaşabilmesi için yol gösterdi.  

Dergi Genel Yayın Yönetmeni İsa Akalın, Edirne ekinin girişinde kaleme aldığı yazıda; “Türkiye’nin Fotoğraf Mekanları serisine kaldığımız yerden devam ediyoruz. Yeni durağımız ise Osmanlı İmparatorluğu’nun Taht Şehri Edirne... Tarih boyunca önem ve değerini koruyan Edirne; ilk çağlarda Orta Asya’dan göç eden Traklar tarafından kurulmuş, Büyük İskender zamanında Makedonya İmparatorluğuna dahil olmuş, Roma İmparatorluğu’nda önemli bir yer edinmiş ve tekrar imar edilmiştir. Bir dönem Bulgar Türkleri’nin eline geçen semt daha sonra I. Sultan Murat tarafından fethedilerek, Osmanlı İmparatorluğu’nun taht (baş) şehri olmuş ve 1453 yılında İstanbul fethedilinceye kadar 92 yıl payitaht (başkent) olarak kalmıştır. Anadolu ile Avrupa’yı birleştiren bir konumda olması sebebiyle zengin bir kültüre de sahip olan Edirne genelinde Osmanlı Türk kültürünü yansıtan 612 tarihi eser vardır. Bu sebeple çok fazla fotoğraf mekanı barındıran şehir, ayrıca Kırkpınar ve Kakava gibi şenlikler ile farklı etkinliklere ev sahipliği yapmaktadır. Uçsuz bucaksız çeltik tarlaları baharda yeşil ve yazın sarı görünümüyle büyülemekte, liman ve plajları harika günbatımı kareleri vermektedir. Bu rehberimizde sizin için kuzeyden güneye tüm Edirne’yi gezerek fotoğraf çekebileceğiniz mekanları listelemeye çalıştık.” dedi.