Enez Belediyesi’nin Yaz Şenliği, 26 Ağustos 2013 Pazartesi günü başladı.

Saat 20.00’de Keşan Belediye Bandosu’nun Kale Caddesi’ne yürüyüşüyle başlayan etkinlik daha sonra tekrar Cumhuriyet Meydanı’na gelen bandonun konseri ile devam etti.

Konserin ardından Enez Belediye Başkanı Ahmet Çayır tarafından Bando Şefi’ne plaket verildi.

Çayır
, etkinliğe verdiği katkı ve destek nedeniyle Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan ile bando ekibine teşekkür etti.

Ardından Keşanlı yazar Himi Dinçer ile Keşanlı şair ve aynı zamanda Kaçkar TV’de Gönül Kahvesi Programının Yapımcısı Recebiye Çataksezer, kitaplarını imzaladılar.


İmza günü nedeniyle Hilmi Dinçer’e CHP Edirne Milletvekili Recep Gürkan ve Recebiye Çataksezer’e de 24. Dönem Milletvekili Aday Adayı Erdin Bircan tarafından plaket verildi.


Plaket töreni sırasında konuşan Çayır, Keşanlı bu iki değerli yazara etkinliklerine verdikleri destek nedeniyle teşekkür etti.

Dinçer ve Çataksezer de kendilerini böyle bir etkinliğe davet eden Çayır’a teşekkür ettiler.

Daha sonra Anadolu Folklor Vakfı Ekibi Karadeniz Yöresi, Edirne Hotead Halk Oyunları Topluluğu Edirne Yöresi, Keşan Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu ve Anadolu Folklor Vakfı Roman Gösterisi, Edirne Belediyesi 22. Nefes Modernize Halk Dansları Topluluğu ve Anadolu Folklor Vakfı Bulgaristan Yöresi gösterilerini sundular.

Halk oyunları ekiplerine ayrıca belediye meclisi üyeleri ve İl Genel Meclisi Üyesi Erol Açık tarafından plaket verildi.

Halk oyunları gösterileri, Recebiye Çatakasezer’in şiir dinletisi ve Keşanlı klarnet sanatçısı Gökhan Uyan’ın  klarnet şovunun ardından finalde Grup Laçin sahne aldı.

Grup Laçin’in yaklaşık 2 saat süren konserinden sonra Belediye Başkanı Ahmet Çayır  gruba plaket takdim ederek teşekkür etti.

Cumhuriyet Meydanı’ndaki Enez Belediyesi Yaz Şenliği etkinliklerinin ilk gecesini Enez Belediye Başkanı Ahmet Çayır, CHP Edirne Milletvekili Recep Gürkan, Havsa Belediye Başkanı Oğuz Tekin, CHP Enez İl Genel Meclisi Üyesi Erol  Açık ve belediye meclisi üyeleri  ile çok sayıda vatandaş izledi.