Edirne Belediyesi, sosyal sorumluluk projesi kapsamında başlattığı Kitap ve Oyuncak Kumbarası projesine bir yenisini daha ekledi. Saraçlar Caddesi’ne konulan kumbaranın büyük ilgi görmesinden sonra belediye ekipleri, Ayşekadın semtine de yeni bir Kitap ve Oyuncak Kumbarası koydu.

ENGELLİ ÇOCUKLARA YÖNELİK OLACAK
Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, Edirne Belediye Başkanlığı olarak sosyal ve kültürel faaliyetlere her zaman önem verdiklerini ve sosyal belediyecilik adına yeni projeler ürettiklerini belirtti. Bu projelerden birinin de Kitap ve Oyuncak Toplama Evi olduğunu ifade eden Tanrıkulu, “Bu projeye ‘birlikte paylaşma evi’ de diyebiliriz. İlkini Saraçlar Caddesi’ne kurmuştuk. Çok güzel tepkiler aldık. 1 ayda 3 kez boşalttık. Ayşekadın’da böyle bir şey yapmanın gerekliliğini düşündük. Bizim için önemli olan paylaşımdan yana olmak. Biz belediye olarak her zaman halka yönelik işler yapmaya çalışıyoruz. Bu kumbara da çevredeki engelliler derneğine yönelik olacak. Burası biraz daha engelli çocuklara yönelik olacak. Dernekten arkadaşlarımızla beraber kitap ve oyuncak toplama kampanyaları ile birlikte çalışmalar yapacağız” dedi.
ATIK YAĞI GETİR BENZİNİ KAP
Yeni sosyal projeler de üreteceklerini kaydeden Tanrıkulu, “Önümüzdeki günlerde ‘Bayat Ekmek Toplama’ ve ‘Atık Yağ Toplama’ projelerini hayata geçireceğiz. 5 litre atık yağ getiren evlere 1 litre sıvı yağ vereceğiz. Bu sayede atık yağ toplama teşviki yapacağız. Bir benzin istasyonundan da destek aldık. Hatta topladıkları atık yağ litresi kadar benzinde yüzde indirim de sağlanacak” dedi.
Edirne Bedensel Engellileri Koruma Derneği Başkanı Dilek Kayrak da projeden ötürü Edirne Belediyesi’ne teşekkür ederek, “Bizler de bu projenin takipçisi olacağız. Evden çıkamayan engelli çocuklarımıza bu kitapları ulaştıracağız” dedi. (İHA)