HABER MERKEZİ

Saat 18.00’de Kara Düzen konseri ile başlayan festivalde sırasıyla, Necati ve Saykolar, Aylin Aslım, Yüksek Sadakat, Feridun Düzağaç ve Haluk Levent konseri gerçekleştirildi.

Özellikle Feridun Düzaağaç ve Haluk Levent Konseri izleyenler tarafından büyük beğeni topladı.

Levent, bir ara sahneden inerek kendisiyle fotoğraf çekilmek isteyen tüm gençlerin telefonlarını alarak selfie çekimi gerçekleştirerek onların isteğini yerine getirerek gençleri memnun etti.

Haluk Levent, Saros’un kendi yaşamında çok önemli olduğunu ve birçok şarkısını burada yazdığını belirtti.

Konserinin sonunda Keşanlı Gazeteci Erdoğan Demir’i sahneye davet eden Levent, “Sazlıdere Sahili’ni ve Saros’u bekleyen bir tehlike varmış. Bu konuyu sizlere aktarması için Keşanlı Gazeteci Sayın Erdoğan Demir’i buraya davet ediyorum.” dedi.

Sahneye gelen Demir de, önce 2004 yılındaki Transtrakya Petrol Boru hattından bahsederek, “Bu proje için Keşanlılar bir araya geldi ve Keşan Belediyesi tarafından toplanan 25 bin imza gerekli yerlere iletildi. Ayrıca Haluk Levent 2004 Aralık ayında İbrice Limanı’nda 12 saatlik bir konser vererek bu konunun Türkiye gündemine oturmasına da büyük destek sağlamış ve kendisinin de desteği ile bu proje gerçekleşmemiştir. Haluk Levent’e çevreye gösterdiği bu duyarlılık nedeniyle teşekkür ediyorum. Şimdi de Sazlıdere Sahili’ne bir Doğalgaz Gemilerinin yanaşacağı bir Liman yapılması gündemdedir. Bölge olarak ve burada yaşayanlar olarak buna gerekli tepkiyi göstermeliyiz. Bu proje Saros’u yok edecek bir projedir. 19 Temmuz’da bu limanla ilgili Sazlıdere Köyü’nde ÇED Raporu ile ilgili toplantı yapılacaktır. Bu toplantıya katılarak bu projeye tepkimizi demokratik biçimde ortaya koymalıyız. Eğer müsaitse Haluk Levent’i de bu ÇED Toplantısı’na davet ediyorum.” şeklinde konuştu.

Levent’te Saros için her şeyi yapmaya hazır olduğunu belirterek “19 Temmuz’da bir konserim var. Ama burası için de yine bir konser vereceğim. Sazlıdere’de vereceğim bu konserde de gerekli tepkimizi yine hep birlikte dile getirelim.” Dedi.

Saros Rock Festivali’nde 13 Temmuz 2018 Cuma günü akşamı Teoman, Bülent Ortaçgil, Redd, Ogün Sanlısoy ve Rocka konseri gerçekleşecek.