Keşan Belediyesi tarafından açılan El Beceri Kursları’nın sergi açılışı dün yapıldı.

Keşan Belediyesi’nce öğretmenliğini Ayşe Çayır’ın yaptığı Tekstil Kursu, öğretmenliğini Elif Gezer’in yaptığı Seramik Kursu, öğretmenliğini Kadriye Sonçağ’ın yaptığı Türk El Nakışı Kursu, öğretmenliğini Birim Gürer’in yaptığı Ahşap ve öğretmenliğini Sevil Özçakır’ın yaptığı Giyim Kursu olmak üzere 5 kursun sergi açılışı saat 12.00’de eski itfaiye bahçesinde bulunan Kurs Binası’nda gerçekleştirildi.

Törende konuşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Keşan Belediyesi olarak 8 yıldan bu yana El Beceri Kurslarını devam ettirdiklerini belirterek, “Bu kurslarımıza bayanlarımızın gösterdiği ilgi bizleri memnun ediyor ve bu ilgi her geçen yıl artıyor. Artık kendi kurs mekanımıza kavuştuk Bu kurslarımızı burada gerçekleştiriyoruz. Yeni pazaryeri projemiz bittiğinde imkanlarımız daha fazlalaşacak. Ben bu kurslara katılan tüm bayanlarımızı ve emek veren hocalarımızı kutluyorum. Yine güzel bir sergi gezeceğimizi umuyorum. Hayırlı olsun” dedi.

Özcan’ın konuşmasından sonra Keşan Belediyesi Çağdaş Kadınlar Halk Oyunları Ekibi’nin gösterisi de izleyenler tarafından büyük beğeni topladı.

Özcan tarafından kurs öğretmenleri Ayşe Çayır, Elif Gezer, Kadriye Sonçağ, Birim Gürer, Sevil Özçakır ve Çağdaş Kadınlar Halk Oyunları Ekibi Eğitmeni Diler Gördebak’a başarılı çalışmalarından dolayı plaketleri takdim edildi.

Plaket töreninin ardından Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan ve eşi Şengül Özcan, Keşan Belediye Meclisi üyeleri Nurgül Yıldırım ve Cengizhan Aktan tarafından serginin açılışı gerçekleştirildi.

Açılıştan sonra Özcan ve konuklar sergileri gezdiler.

Sergi, 14 Haziran 2014 Cumartesi gününe kadar gezilebilecek.