Keşan Belediyesi'nin kültür etkinlikleri çerçevesinde hazırladığı Türk Sanat Müziği (TSM) Konseri, 30 Mayıs 2014 Cuma akşamı saat 20.30’da verildi.

Ahmet Yenice Ortaokulu Sevim Yenice Kültür Salonu’nda gerçekleşen ve Keşan Belediyesi Kültür Müdürlüğü personeli Ayşen Gamze Özkan'ın sunumunda gerçekleşen konseri; Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Harun Komanlı, Belediye Meclisi Üyesi Nurgül Yıldırım ile müzikseverler izledi.

Sami Deniz'in koro şefliğinde hazırlanan ve 2 bölümden oluşan TSM Konseri’nde 8’i solo olmak üzere 28 eser seslendirildi.

Solistler Kaşife Eken “Gün gelir de beni unutursun demiştin”, Hasret Çetintemel “Bu ne sevgi ah bu ne ızdırap”, Latif Yavuz “Akşam oldu hüzünlendim ben yine”, Salih Tosun “Gönlüme gir doğ güneşim”, Hülya Yasıt “Önce tuttun elimden, sonra neden bıraktın”, Büşra Keskin “Sakın bir söz söyleme”, Berna Mutafa “Bırakma ellerimi, bırakma yalnız beni”, Sami Deniz “Dönülmez akşamın ufkundayız” adlı eserleri seslendirdi.

Dinleyenlerden tam not alan konser sonrası ekibi sahneye çıkarak kutlayan ve Deniz'e çiçek veren Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Harun Komanlı, şunları ifade etti:

“Müziğe gönül veren bir kişiyim ve ritim konusunda bazı yeteneklerim var. Ama bunları icra etmekten hep kaçındım. Belediye başkan yardımcılığı görevi bana verildikten sonra Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nün sorumluluğu da bana verilince; hayatta müzikten ve sanattan kaçamayacağımı anladım. Tüm koro ekibini yürekten tebrik ediyorum. Çok büyük emekler sarf etmişler ve çok güzel bir eser ortaya çıkarmışlar.

Belediye Meclisi'nde Kültür ve Sosyal İşler'den beraber sorumlu olduğum ve şu an aramızda olan ekip arkadaşım Nurgül Yıldırım ile bundan sonra bu güzel tabloyu gördükten sonra kültürel etkinliklerin daha da artması için birlikte çalışacağız. Kendi içimizden çıkanlarla faaliyetler yapmanın önemini bir kez daha anladık. Konserimize iştirak eden herkese çok teşekkür ediyoruz ve yeni etkinliklerde sizleri yeniden aramızda görmek istiyoruz.”

Koro Şefi Sami Deniz de korodaki herkesin amatör olduğunu dile getirerek, “Koromuzda yaş ortalamamız biraz yüksek. Bizler gençleri de aramızda görmek istiyoruz.  Çünkü kültürümüzü gelecek nesillere ancak bu şekilde aktarabiliriz. Bizler yok olduktan sonra bunu ne yazık ki devam ettirecek kişiler yok artık. Okullarımızdaki müzik derslerinin çoğu kaldırıldı. Bu nedenle bu tür faaliyetlere gençlerimizin katılımı çok önemli. Bize destek veren Keşan Belediyesi'ne çok teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.