HÜSEYİN ÜNSAL YÜCEL

Keşan Belediyesi Selim Sesler Konferans ve Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirilen yılsonu gösterisi, 20.00’de başladı. Yıl boyu yeteneklerini keşfedip, hem eğlenerek hem de öğrenerek bu gösteriye hazırlanan kursiyerleri izlemeye çok sayıda izleyici katıldı.

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu ve Eşi Mukaddes Helvacıoğlu, Keşan İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Tekin, Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Saz, Keşan Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Eylem Tanrıverdi de geceye katılarak yılsonu etkinliğini izledi.

Etkinlikte konuşan ve Keşan BSM’de kısa sürede çok güzel bir aile olduklarını ve yıl boyu eğlenerek öğrendiklerini bildiren Belediye Başkanı Helvacıoğlu, “Baleden, halk oyunlarına, hareket eğitiminden, yan flüt, keman, bağlama, piyanoya ve gitara, hatta zumabaya kadar 7'den 70’e her yaş kategorisinden hemşehrilerimizle yıl boyunca çok güzel kazanımlar elde ettik. Alanında uzman öğretmenlerimizden keyifle öğrendiklerimizi, gururla sahneye koyuyoruz. Bu yolda bizimle ilerleyen herkese teşekkür ediyor, önümüzdeki dönemde çok daha güzellerini yine birlikte başaracağımızın sözünü veriyoruz. BSM Ailemize katılmak isteyenleri merkezimize bekliyoruz” dedi.

Belediye Sanat Merkezi’nde 7’den 70’e her yaş kategorisinden herkesin eğitim aldığı bir yılın sonuna geldiklerini belirten Helvacıoğlu, “Belediye Sanat Merkezimizin 2021-2022 eğitim dönemini bu güzel gece ile sonlandırıyoruz. 21 Haziran itibariyle yaz okulumuz başlıyor. Gençlerimiz için daha verimli zaman geçirecek alanlar kazandırmak için de var gücümüzle çalışıyoruz. Belediye Sanat Merkezimizde 23 farklı branşta eğitim verildi. 650 öğrencimiz ders gördü. 3 yaş ve üzeri her kesime hitap ettik. Sanat dolu bir yıl geçirdik. Önümüzdeki yıllar için Keşan’ımızın taleplerini karşılayacak kültür ve sanat dolu plan ve programlarımızı hazırlıyoruz. Halk Eğitimi Merkezimiz işbirliği ile 13 ayrı öğretmenimiz görev aldı. Ben Milli Eğitim Müdürlüğümüz başta olmak üzere tüm baş tacı öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Belediyemizin Keşan gençliğine yönelik, ilçe gençliğine yönelik el atmadığı girişimde bulunmadığı proje kalmıyor. Spor ile de ilgili projelerimiz de hızla ilerliyor. Yeteneklerin buluşmasına vesile oluyoruz. Yeteneklerin yetiştirilmesine ve geliştirilmesine vesile oluyoruz. Belediyeciliği sadece yol, su, altyapı hizmetlerinin yanı sıra çok ötesine taşımayı hedefliyoruz. Bizim belediyecilik anlayışımız ve yöneticilik anlayışımız budur. Belediye Sanat Merkezimizi Keşan’da yaşayan hemşehrilerimiz ile birlikte geliştirmeyi sürdüreceğiz. Milli Eğitim Müdürlüğümüze işbirliği gösterdikleri için teşekkür ediyor, sanat merkezimizin hayata geçmesine vesile olan herkese şükranlarımı sunuyorum. Birbirinden yetenekli öğrencilerimizin heyecanla hazırlandığı bu gece için emek veren herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Konuşma sonrası, kursiyerler, öğretmenleri eşliğinde hazırladıkları gösterileri sundular ve izleyenlerden büyük beğeni ve alkış aldı.