Keşan İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü  Bülend Dizdaroğlu, dün yaptığı açıklamada 2013 yılının ilk 6 aylık verilerini basın mensupları aracılığıyla kamuoyu ile paylaşırken, kitap okuma alışkanlığının artmasından dolayı duyduğu sevinci dile getirdi. Keşan’daki kitap okuma alışkanlığındaki oranları değerlendirmek için ilk önce Türkiye’deki verilerin gözden geçirilmesi ve sonrasında Keşan’daki oranlar hakkında değerlendirmeler yapılması gerektiğini ifade eden Dizdaroğlu, daha sonra ilk 6 aylık verileri sıraladı.

“KEŞAN’IN GRAFİĞİ SÜREKLİ YÜKSELİYOR”

Dizdaroğlu, 2013 yılının ilk 6 ayında Keşan İlçe Halk Kütüphanesi’nde toplam 35 bin 295 adet kitap sayısına ulaştıklarını söyledi. 2012 yılı içerisinde Keşan İlçe Halk Kütüphanesi’nden toplam 61 bin 355 kişinin yararlandığına dikkat çeken Z. Bülend Dizdaroğlu, 2013 yılının daha ilk yarısında 35 bin 754’e ulaştığını ifade etti. Dizdaroğlu, şöyle dedi: “2013 yılının ilk 6 ayında kütüphanemize kayıtlı 1.850  üyemiz var. Bu üyeler, ilk 6 ay içerisinde kütüphanemizden 23 bin 936 adet ödünç kitap almış. Bu rakamlara, Keşan’daki nüfus oranına ve Türkiye’nin dünya üzerindeki yerine bakıldığında bu rakamlar küçümsenecek rakamlar değil. Keşan İlçe Halk Kütüphanesi’nin internet hizmetinden de 6 bin 778 kişi yararlanmıştır. Kütüphanemizin gerek ödünç kitap verme sayısı, gerek kitap girişi, gerekse de hizmetlerimizden yararlanan kişi sayısı her geçen yıl artarak devam etmektedir. Bizim hedefimiz, bir Amerika vatandaşı, bir Japon vatandaşı yılda kaç kitap okuyorsa, bir Türk vatandaşı da o kadar kitap okumalıdır.”

Sözlerinin devamında Keşan İlçe Halk Kütüphanesi olarak, başta aileler olmak üzere toplumun tüm kesimlerine ulaşarak çok çalışmaları gerektiğini vurgulayan Dizdaroğlu, çocukların ailede ne görüyorsa onu uyguladığını belirterek, çocukların evde kitap okunduğunu gördüğünde kendisinin de kitap okumaya başlayacağını dile getirdi. Eğitimin en önemli parçasının okumak olduğunu vurgulayan ve bu nedenle özellikle ilkokul öğretmenlerine, çocuklara kitap okuma alışkanlığını aşılama konusunda oldukça önemli görevler düştüğünü ifade eden Bülend Dizdaroğlu, “Biz de kütüphanelerde daha tecrübeli insanları çalıştırarak, insan kaynakları kısmını daha da geliştirmemiz gerekiyor. Kütüphaneleri mekan anlamında daha çağdaş ve cazibe merkezi haline getirmemiz gerekiyor.” dedi.

Keşan İlçe Halk Kütüphanesi’nden bir yılda 61 bin 355 kişi yararlandı.