Keşan Meslek Yüksek Okulu Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı öğrencileri tarafından düzenlenen “Hıdrellez Şenliği” dün yapıldı.

Okul bahçesinde gerçekleştirilen ve saat 15.30’da başlayan şenliğe, Okul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Süleyman Kök, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Sunuculuğunu Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı 2. Öğretim 2. Sınıf Öğrencisi Sinem Değirmenci yaptığı konuşmada, Hıdrellez hakkında bilgi verdikten sonra sözü Okul Müdürü Süleyman Kök’e bıraktı. Kök, “Hıdrellez, Hızır ve İlyas’ın buluştukları andır. Ya da bir başka deyişle doğanın uyandığı, baharın başladığı kabul edilen gündür. Ülkemizde 21 Mart’tan ibaren baharın başlangıcıyla ilgili bazı şenlikler yapılıyor. 6 Mayıs’ta da bu etkinlik yapılıyor. Okulumuz bazında ise Turizm ve Hotel İşletmeciliği Programı’nın bu tür görevleri de var. Ben diğer öğrencilerimizin de aynı girişimciliği devam ettirmesini istiyorum.” dedi.

HIDRELLEZ ATEŞİ YAKILDI, DİLEK AĞACINA KURDELE BAĞLANDI

Konuşmanın ardından şenliklere geçildi. İlk olarak Hıdrellez ateşi yakıldı, daha sonra dilek ağacına kurdeleler bağlandı. Ardından halaylar çekildi ve şarkılar söylendi. Program, öğrencilere pilav ayran ikramıyla sona erdi.