Bu hafta Keşan’ın Minaresi’nde AK Partililerin Mehmet Özcan Sevgisi’ni, ‘Bir yol hikayesi’ni yazacaktım ama bir yandan gazetenin ekonomisini çevirmemiz lazım… Malum her şey duygusal… Allah’tan Dolar’la, Euro’yla işimiz yok o yüzden işlerimiz çok iyi, mesela yani…

Pandemi döneminde başlatılan bir kampanyanın hazin sonu...

Pandemiden 20 gün kadar geçmişti. Keşan Belediyesi 3 Nisan 2020 tarihinde “Evinde Kal, Kitap Oku Hediyeni Al” kampanyasını başlattı. Kampanyanın tanıtımında Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Keşan Belediye Meclisi üyeleri Nehir Gergin ve Müslim Çekiç ile Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Andaç Gedik vardı. Helvacıoğlu, kampanya ilgili olarak şunları söyledi: “Öncelikle çağrılarımıza uyan duyarlı vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Yapılan tüm tedbir çalışmalarımızı ve üzerimize düşen tüm sorumlulukları fazlasıyla yerine getiriyoruz.”

Açıklamasının devamında Helvacıoğlu şunları ekledi: “Evde kalıp Mayıs ayı sonuna kadar, en çok kitabı okuyup özetini getiren, kura ile belirlenecek 22 kişiye birbirinden özel hediyeleri çekiliş ile vereceğiz. Peki ne var bu hediyelerin içinde; buzdolabı, led televizyon, çamaşır makinası, laptop, bulaşık makinası, tablet, bisiklet, powerbank ve hediye çekleri.”

Sonra mı ne oldu? Kitaplar okundu özetler yazıldı. Belediyeye yollandı. Mayıs sonu geçti. Kontrollü hayat bitti yeni normalleşmeye başladı. Haziran geçti. Temmuz geçti, yani bu arada Kurban Bayramı geçti, sahiller doldu taştı. Pandemi pik yaptı. 30 Ağustos Zafer Bayramı geçti. İnanır mısınız Eylül de geçti.

Ben adı geçen hediyelerin verildiği bir fotoğraf karesi, bir cümle habere rastlayamadım. Eğer varsa, affım ola. Ama hakikaten bulamadım. Zaten bir kardeşim de bizzat katıldığı bu kampanyayla ilgili olarak herhangi bir hediyenin verilmediğini ve ne zaman verileceğini de merak ettiğini söyledi. Hatta kitap okuma kampanyasında böyle hediyelerin yerine kitap verilmesinin daha anlamı olduğunu hatta kitap okuma kültürüne uyan en uygun hediyenin kitap olduğunu kaydetti. Buzdolabı bile vaat edilen hediyeler arasında olduğunu düşünürsek… Tuhaf bir kampanya… Buradan belediye yetkililerine duyurulur… Adı geçen hediyelerin sahiplerini daha çok bekletmeyin... Hadi hediyeleri verin beyaaa...