HABER MERKEZİ

Keşan İyilik Sağlık Vakfı (KİSEV) yararına sahnelenen ve büyük beğeni toplayan oyunun sonunda Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Keşanlı Ali’yi canlandıran Halil Balkanlar’a Keşan bezinden yapılan yelek ve şapka hediye etti.

Bursa Devlet Tiyatrosu tarafından kalabalık bir ekiple Keşan Belediyesi Selim Sesler Konferans ve Tiyatro Salonu’nda sergilenen oyunu yaklaşık 400 kişi izledi.

Oyunu, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu ile protokol üyelerinin yanı sıra Keşanlı sinema, dizi ve tiyatro oyuncusu Ergin Kılıkçıer, sinema, dizi ve tiyatro oyuncusu Cihan Palabıyık ve tiyatro severler takip etti.

2 saat 45 dakika süren oyun ardından sahneye çıkan Belediye Başkanı Helvacıoğlu, Keşan’da Keşan için çok anlamlı bir oyunu burada izlemekten ve Keşanlılarla buluşturmaktan büyük mutluluk yaşadığını belirterek “Bu akşam burada Keşan KESKÜP Kadın Kooperatifi tarafından, Trabzon’un marka tescili yapılan Keşan Kumaşı’ndan yapılan bir yelek ile şapkayı hediy ediyoruz” dedi. Balkanlar da yelek ve şapka için Helvacıoğlu’na teşekkür etti.

Zilha karakterini canlandıran Arzu Tan Bayraktutan da Keşanlı Ali Destanı’nı Keşan’da oynamanın aklının ucundan geçmediğini belirterek “Bu oyunu bugün Keşan’da oynamak tüm ekibimizi heyecanlandırdı” şeklinde konuştu.

Keşanlı Ali oyununun sahne ekibi ve oyuncuları şu isimlerden oluştu: Rejisör-Bora Özkula, Müzik-Yalçın Tura. Oyuncular; Nejat Orbay Sehlikoğlu, Nergiz Acar, Levent Uzunbilek, Deniz Orakçı Yavuz, Cenk Turan, İbrahim Şahin, Diyar Gönülalçak, Salih Cem Şener, Arzu Tan Bayraktutan, Çağrı Dulun, Tarkan Rast, Acan Ağır Aksoy, Cem Hamza Çanakoğlu, Orhan Ergun, Çağrı Zora, Öztürk Sehlikoğlu, Esendemir Örük, Gizem Türköz, Halil Balkanlar, Ceren Kayış, Akif Oktay, Nurettin Örük, Derya Gümral, Taner Kadıoğlu, Emine Irmak Bavkır, Adnan Tunalı, Erdem Erdoğan, Erem Nalcı, Ferhun Yılmaz, Kübra Tüzgün, Suat Çelikkökü, Zeynep Yılmaz, Rabia Tutal, Cansu Yılmaz, Ayşe Dinç, Atike Bolulu, Bircan Teke. Orkestra Irmak Şahin (trombon), Nilay Seyhan (keman), Ezgi Aykanat (piyano), Seray Seyhan (flüt), Erdem Şendirekler (klarnet), Emir Cem Ünver (bateri).