Keşanlı Gökberk Başdan’ın single’ı “Sorma İstanbul” müzik piyasalarında satışa çıktı. Single çalışmalarına 2015 Ocak ayında başlayan Gökberk, aranjman çalışmalarının yaklaşık iki ay sürdüğünü ve kayıtların da yine iki ayda bittiğini söyledi.

SİNGLE TÜM DİJİTAL PLATFORMLARDA VE MÜZİK MARKETLERDE

Şarkının söz ve müziğinin geçen hafta albümü çıkan Çağlar’a ait olduğu bilgisini veren Gökberk,  aranjörlüğünü Emrah Demiralp’ın yaptığı Single’ın gitarlarını Cihan Tanrıverdi’nin, Bas'ı Ulaş Engin’in ve Yaylılarda da Kempa Yaylı Grubu ile çalıştığını sözlerine ekledi. Klibinin Youtube ve müzik kanallarında yayınlandığını söyleyen Gökberk, “Single’ı ise tüm dijital platformlarda ve müzik marketlerde de bulabilir isteyenler. Her ne kadar dijital haricinde albüm satışı az olsa da o duygunun ve elinde tuttuğun kartonetin anlamı bir başka oluyor. Şarkı çok güçlü bir şarkı. İçerisinde hem bir acı, hem de bir umut barındırıyor. Aranje ile bu duyguları verebildiğimizi düşünüyorum. İçine İstanbul geçen bir şarkı hem avantajlı hem de dezavantajlı. Ama biz bu riske girmeyi göze aldık. Umarım her şey çok güzel olur.” şeklinde konuştu.

KEŞANLILAR, KEŞANLILARA SAHİP ÇIKSA YETER

Keşanlı Gökberk Başdan eski müzisyenlerden olan Fırıncı Ülkü Başdan’ın oğlu. Küçük yaşlardan beri müzik ile uğraşan Gökberk, “Keşan doğduğum, büyüdüğüm, hayatımın büyük bir kısmını geçirdiğim şehir. Her ne kadar çok uzun zamandır orada olmasam da, her zaman andığım ve özlediğim bir yer. Keşan’ı tanıtmak gibi klişe cümleler kurmayacağım zira ben buralarda bizim gayet iyi tanındığımızı uzun zamandır görüyorum. Keşanlılar, Keşanlılara sahip çıksa yeter.

Ayrıca haber değeri taşıdığını düşünerek duygularımı aktarmama ve Keşanlılara ulaşmamı sağladığınız için Medya Keşan Ailesine çok teşekkür ederim.” diyerek Keşanlılardan kendisine destek olmasını istedi.

Keşanlı Gökberk, single’ı çıktıktan sonra çalışması ile ilgili İstanbul’da magazin basınında da haberleri çıkmış. Magazin.com’daki haberinde Gökberk’ten şöyle bahsetmişler:

GÜNDÜZ REKLAMCI GECE ROCKÇI

“Televizyon izleyicisinin ‘O Ses Türkiye’ yarışmasında seslendirdiği ‘Dadaloğlu’ şarkısıyla tanıyıp sevdiği Gökberk, tek şarkılık single albümü ‘Sorma İstanbul’ ile müzik piyasasına ‘merhaba’ diyor. Yedi yaşından itibaren bateri çalarak müzik hayatına adım atan Gökberk’in, ilk single çalışması ‘Sorma İstanbul’ 23 Ekim’de müzikseverlerle buluşacak. Söz ve müziği Çağlar’a, düzenlemesi ise Emrah Demiralp’a ait şarkıya, Koray Kasap genel yönetmenliğinde, Ali Baran Yılmaz yönetmenliğinde İstiklal Caddesi ve Çukurcuma’da bir klip çekildi.

 Asıl mesleği reklamcılık olan Gökberk, klipte 40 kişinin arasından seçilen Ukraynalı model Roberta Sarkaite ile birlikte rol aldı. Bir reklam ajansında etkinlik müdürü olarak aktif olarak çalışmaya devam eden Gökberk, geceleri de çeşitli mekanlarda sahne alarak müzikal yanını canlı tutuyor. Bir yılbaşı partisi sonrası keşfedilerek hayatı değişen genç sanatçı, ‘Sorma İstanbul’ ile sonbahar aylarında duygu dolu anlar yaşatacak bir çalışmayla dinleyenlerin gönlüne taht kuracak.”