1983 yılında Keşan’dan Londra’ya yerleşen, Değirmendereli ailesinin tek oğlu Mert Avcı Değirmendereli, sanat başarılarını sürdürüyor.

Londra’da eğitim veren ve dünyanın önde gelen sayılı sanat ve drama okullarından biri olan İtalia Conti Academy of Theatre Arts’ta, sekiz yıldan beri almış olduğu eğitimi tamamlayarak bugünlerde mezun olacak olan Mert Avcı Değirmendereli, geçen mart ayında ünlü Amerikalı pop sanatçısı Christina Aguilera’nın “Your Body” adlı klibini kendi koreografisiyle birleştirerek, klibin; koreografisini, direktörlüğünü ve editörlüğünü üstlenmişti. Değirmendereli, aynı zamanda oyunculuk da yaptıktan sonra son olarak 3. klibini de çekti. .

Faded Dreams (Soluk Rüyalar) adını taşıyan son klip de Londra sanat çevrelerinde olumlu eleştiriler aldı.

Aktörlüğünün yanısıra müzik ve dansla da uğraşan Mert Avcı Değirmendereli, Londra’da başarılı ve parlak bir grafik çiziyor. 2007 yılında gösterime giren Harry Potter sinema serisinin 5. filmi olan "Harry Potter And The Order Of Phoenix" (Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı)’nda rol alan Değirmendereli, 2012 yılında da ünlü İngiliz şarkıcı Pixie Lott’un “Kiss The Stars” klibinde kamera karşısına geçmişti.

Mert Avcı Değirmendereli’nin son başarısı da Keşan’da takdir topladı. Keşanlı Nazan  - İrfan Değirmendereli çiftinin çocukları olan ve Londra’da dünyaya gelen Mert, CHP Edirne Milletvekili Kemal Değirmendereli’nin de yeğeni. İngilizler, Değirmendereli ismini telaffuz edemediği için annesinin kızlık soyadı olan Avcı’yı, sahne ismi olarak kullanıyor. İngilizler Mert Değirmendereli’yi Mert Avci olarak tanıyor. Sanatçı, ilk kez her iki soyadını da bir klipte kullandı.

GELECEĞİN SANATÇISI

OLARAK GÖRÜLÜYOR

Kanadalı ünlü ressam Andrea Durand'a modellik yaptığı portresi 5 bin sterline satılan Mert'in kendi yaptığı resimler ise ödül üzerine ödül alıyor. İngiliz sanat çevreleri siyah, kıvırcık saçlı, kara gözlü Türk gencine, cesur çizgilerinden dolayı geleceğin ünlü sanatçısı gözüyle bakıyor.

Mert Avcı Değirmendereli’nin klibine https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=mOPa315hyvw#at=13 adlı linkten ulaşabilirsiniz.