Sonay CAN

1983 yılında Keşan’dan Londra’ya yerleşen, Değirmendereli ailesinin tek oğlu Mert Avcı Değirmendereli, sanat yaşamında başarılara doymuyor.  

Londra’da eğitim veren ve dünyanın önde gelen sayılı sanat ve drama okullarından biri olan İtalia Conti Academy of Theatre Arts’ta, sekiz yıldan beri almış olduğu eğitimi tamamlayarak bu yıl temmuz ayında mezun olan Mert Avcı Değirmendereli, bu kez de kendi kareografi video klibini çekti.

Değirmendereli, son 2 yıl içerisinde; ünlü İngiliz şarkıcı Pixie Lott’un “Kiss The Stars” klibinde kamera karşısına geçti. Hemen ardından ünlü Amerikalı pop sanatçısı Christina Aguilera’nın “Your Body” adlı klibini kendi koreografisiyle birleştirdi ve klibin; koreografisini, direktörlüğünü ve editörlüğünü üstlendi.  Londra sanat çevrelerinden olumlu eleştiriler alan bu klibin ardından, 3 klipte kamera karşısına geçen Değirmendereli, ardından İngiliz yetenek Koco Zaveleta ile “Bad Girls Do It Well” adlı kendi klibini çekti.

Aktörlüğün yanı sıra müzik ve dansla da uğraşan Mert Avcı Değirmendereli, Londra’da başarılı ve parlak bir grafik çiziyor. 2007 yılında gösterime giren Harry Potter sinema serisinin 5. filmi olan "Harry Potter And The Order Of Phoenix" (Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı)’nda rol alan Değirmendereli’nin son başarısı Keşan’da takdir topladı. Keşanlı Nazan  - İrfan Değirmendereli çiftinin çocukları olan ve Londra’da dünyaya gelen Mert, CHP Edirne Milletvekili Kemal Değirmendereli’nin de yeğeni. İngilizler, Değirmendereli ismini telaffuz edemediği için annesinin kızlık soyadı olan Avcı’yı, sahne ismi olarak kullanıyor. İngilizler Mert Değirmendereli’yi Mert Avci olarak tanıyor.

Kanadalı ünlü ressam Andrea Durand'a modellik yaptığı portresi 5 bin sterline satılan Mert'in kendi yaptığı resimler ise ödül üzerine ödül alıyor. İngiliz sanat çevreleri siyah, kıvırcık saçlı, kara gözlü Türk gencine, cesur çizgilerinden dolayı geleceğin ünlü sanatçısı gözüyle bakıyor.

Mert Avcı Değirmendereli’nin kareografi klibine http://uk.linkedin.com/pub/koco-zavaleta/56/712/33b adlı lingden ulaşabilirsiniz.