HÜSEYİN ÜNSAL YÜCEL

Eskişehir Anadolu Üniversitesi Endüstri Mühendisliği son sınıf öğrencisiIşıl Bilge Çevik, çocukluktan bu yana ilgilendiği müzikle de Türkiye’ye sesini duyuruyor. İleride iyi bir müzisyen olmayı hedefleyen Çevik, en büyük hayalinin sözlerine kendisine ait bir albüm çıkararak, tüm ülkede tanınan ve sevilen bir müzisyen olmak istediğini söyledi.  

Işıl Bilge Çevik, müziğe ilgisinin çocuk yaşlarda başladığını belirterek, “Eskişehir’de Endüstri Mühendisliği okuyorum. Çocukluğumdan beri müziğe karşı ilgiliyim. Okul korolarında, mezuniyet, yemek, kermes gibi etkinliklerde sürekli görev alıyordum. Öğretmenlerim bana görev veriyorlardı. Müzik bende çocukluktan bir yetenekti.  Keşan’da bir şarkı yarışması yapılmıştı. Ortaokul ve lise çapında hatta Oğuz Berkay Fidan da lise çapında dereceye girmişti. Ben de o yarışmada 1’inci olmuştum. Bu yarışmada bir yetenek olduğum ben de oluştu.Çünkü bu kadar farkında değildim. Ondan sonra dedim ki niye şarkı söylemiyorum ve bu işe koyuldum. Üniversite eğitimimin yanı sıra müzik eğitimi de aldım ve Eskişehir’de bazı mekanlarda konser veriyorum. Hem para kazanıyorum hem okuyorum. Rock müzik yapmayı seviyorum. Gruplarla da çalıştım. Ben her müzik dalınla da ilgiliyim aslında Türk Sanat Müziği’nden de hoşlanıyorum. Eğitimini de alıyorum bu ara. Ne kadar bilgi olursam o kadar iyi olur diye düşünüyorum. Henüz tam olarak bir şeye yönlenmedim. Okulu bitirdikten sonraki süreç tam ne olur bilemiyorum. Yani Türkiye şartları da malum. Belki mühendislik yapabilirim 1-2 sene ama açıkçası, bu çok istediğim bir şey değil. Türk Sanat Müziği’nde sahnelere çıkmak istiyorum. Bir de şimdi çocuklara gitar kursu veriyorum. Bu da bir ek iş olmuş oldu benim açımdan. Daha çok sahnede olmak odaklı bir iş hayatı düşünüyorum” dedi. 

EN BÜYÜK AMACIM TÜRKİYE ÇAPINDA BİR MÜZİSYEN OLMAK 

Sesiyle Türkiye çapında tanınmak istediğini ifade eden Çevik, “Hedef tabi ki her zamanki gibi çok yüksek oluyor aslında ben Türkiye çapında bir müzisyen olmayı çok isterim. Şimdi mühendislikte yapmak istediğim bir şey aslında ama müziğin bir matematiği var. Bunu duymuşsunuzdur mutlaka. Ben de müziğin matematiği ile çok ilgiliyim. Birçokenstrümanıyla notaları bilim kısmına girmek istiyorum aslında. Tabi ki bu akademik bir istek diyeyim. Bunun dışında insanların beni dinlemesini, büyük kitlelere ulaşabilmeyi mesela Harbiye’de açık havca konseri yapmak çok isterim açıkçası” diye konuştu. 

YÜKSEK LİSANSIMI MÜZİK ÜZERİNE YAPMAK İSTİYORUM

Eğitimine müzik alanında devam etmek istediğini kaydeden Çevik, “Okulumu bitirdikten sonra müzik eğitimine devam etmek istiyorum. Hatta araştırıyorum, yüksek lisans programları için hani takdir edersiniz ki mühendislik çok uç bir meslek. Yani müzisyenlik nereye mühendislik nereye diye düşünebiliyor insanlar. Bazı konuştuğum insanlar bana mühendislikten sonra müzisyen olursa herhalde bir tek sen buna örnek olursun diyorlar. Eğer yapabilirsem yüksek lisansımı müzik üzerine yapmayı düşünüyorum” ifadelerini kullandı. 

HALİ HAZIRDA ÇALIŞTIĞIM BESTELER VAR, ÖNÜMÜZDEKİ YIL BİR ALBÜM OLABİLİR

Işıl Bilge Çevik, müzik çalışmalarının pandemi nedeniyle sekteye uğradığını belirterek, “Hali hazırda çalıştığım bestelerim var. Tabi ki bu amatörce oluyor. Pandemi sürecinde stüdyoya girebilmek pek mümkün olmuyor takdir edersiniz ki. Üzerinde çalışıyorum bazı bestelerimiz var bakalım. Önümüzdeki sene belki bir albüm düşünülebilir” dedi.