Yenimuhacir Kültür ve Dayanışma Derneği (YENKÜLDER) tarafından, düzenlenen Keşkek Şenliği’nin ilki, geçtiğimiz Cumartesi günü Yenimuhacir Beldesi’nde gerçekleştirildi.

Yenimuhacir Belediyesi Düğün Salonu’nda, saat 14.00 sıralarında başlayan etkinliğe Keşan Kaymakamı Nuri Özder, Cumhuriyet Halk Partisi Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Keşan Belediyesi Başkan Yardımcısı Salim Şevik, Yenimuhacir Belediye Başkan Vekili Ahmet Oğuz, Keşan İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mahir Sağlık, YENKÜLDER Derneği Başkanı Enver Küçükyaman, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle başlayan etkinliğin açılış konuşmasının Küçükyaman yaptı. Enver Küçükyaman, tüm katılımcılara “Hoş geldiniz” diyerek, teşekkür etti.

Daha sonra günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Dernek Başkan Yardımcısı Selçuk Kadem, “Derneğimizin düzenlediği 1. Keşkek Şenliğini kutlamak amacıyla toplanmış bulunuyoruz. Ülkenin dört bir yanında hatta yurt dışında birçok evladı bulunan bir beldeyiz. Bu kişiler yaz tatilinde ya da bayram tatillerinde senede birkaç defa doğdukları beldeyi ziyaret ederek memleket özlemlerini gidermektedirler. Amacımız ülkenin dört bir yanında ya da yurtdışına yayılmış belki de birbirlerini tanımayan bu insan gücünü bir çatı altında toplamak, onlara köprü vazifesi görmektir. Bu duygu ve düşünceler bizi dernekleşmeye götürdü. Hızla gelişen teknoloji gelenek ve göreneklerimizi de aynı hızla yok etmektedir. Bugün çocuklarımızın ve gençlerimizin doğup büyüğü toprakların kültürüne, gelenek ve göreneklerine yabancılaşmaktadır. Bir topluluğu toplum haline getiren, sahip olduğu gelenek görenekleri, örf ve adetleri ile inançlarıdır. Toplumlar ancak bu şekilde dimdik ayakta durabilirler. Aksi bir durumda o toplum tarihin tozlu raflarında yerini almaya mahkumdur.” dedi.

Daha sonra konuşan Kaymakam Nuri Özder ise Keşkek Şenliği’ni düzenleyenlere teşekkür ederek, bu tip etkinliklerin devam etmesi temennisinde bulundu. Özder, konuşmasının sonunda tüm annelerin Anneler Günü’nü kutladı. Şenlik, Keşan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Çocuk Halk Oyunları, Halk Oyunları ve Lalacık Halk Oyunları ekibinin gösterilerini sergilemesinden sonra keşkek ikramında bulunulmasıyla sona erdi.