FKF (Fikir Kulüpleri Federasyonu) ve Solcu Liselilerin düzenlediği “Artık Yeter! Mesele Birkaç Ağaç Meselesi Değil” adlı filmin gösterimi dün yapıldı.

Keşan Eğitim-Sen Lokali’nde gerçekleştirilen ve saat 15.30’da başlayan izleti ücretsiz olarak sunuldu.

Geçtiğimiz aylarda siber-aktivizmi ve Redhack’i konu alan “Red” filmi ile adından söz ettiren BSM (Bağımsız Sinema Merkezi) tarafından çekilen filmin konusu ise “Gezi Parkı” idi.

FİLCAN: AK PARTİ’NİN AYRIŞTIRMA

POLİTİKASINA KARŞI BİRLİK

BERABERLİK İÇİNDE OLMALIYIZ

Gösterim öncesinde basın mensuplarına kısa bir açıklama yapan Aybüke Filcan, etkinliği gerçekleştirmelerinin amacının, AK Parti’nin faşizan tavırları, özel hayata müdahalesi ve zoraki dayatmalarının, haziran direnişi ile birlikte, ülkenin her yerinde bir devrim süreci başlatması oluğunu söyledi. Filcan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu süreçle birlikte Türkiye, AK Parti’nin ülkeye biçtiği ikinci cumhuriyet modelini yırtıp atmıştır. Bu, ülkemizin iç dinamikleriyle birlikte, bölge, hatta dünya gerçeklerinin bir dışa vurumudur. Haziran direnişi bu açıdan hem bir sonuç hem de bir etken olmuştur. Direniş, farklı toplumsal kesimlerde, son on yılda birikmiş tepkinin bir patlaması olduğu için bir sonuç, AK Parti’nin düşüşünde ve maskesinin indirilmesinde önemli bir yer tuttuğu için ise bir etkendir. Bizlerin görevi AK Parti’nin insanları ayrıştırma politikasına karşı, birlik ve beraberlik içinde hareket etmektir.”