HABER MERKEZİ

Keşan Belediyesi Çok Amaçlı Pazaryeri Kompleksi Konferans ve Tiyatro Salonu’nda yapılan etkinlik saat 20.00’de başladı. 

Etkinliğe; Keşan Belediye Başkanı Opr. Dr. Mehmet Özcan, Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Cengizhan Aktan ve türküseverler katıldı.

Etkinlikte konuşan Soner Velioğlu, “Ülkemiz şu anda savaşta. Şehitlerimiz ve acılarımız varken eğlenecek halimiz yok. Bunun farkındayız. Umarım bir halk müziği konserini kimse eğlence olarak görmez, eğleniyoruz diye eleştirmez. Bu bizim kültürümüz. Bu bize ait ve çok değerli. Türk Halk Müziği Türk halkının yaşamıdır. Yaşamının da tamamıdır.” dedi.

Keşan Türkü Dostları Derneği’nin 7 solistinin türkülerini seslendirmesinden sonra sahneye TRT Türk, Türk Halk Müziği Sanatçısı Muharrem Temiz geldi.

Müzik etkinliklerinde sanatçılar olarak siyasi kimlikleri görmeye pek alışık olmadıklarını belirterek sözlerine başlayan Temiz, “Bazılarını tenzih ediyorum ama siyasiler genelde açılışlara gelir kurdeleye keser ve gider. Bir daha da oraya uğrar mı bilinmez. Ama başkanımız böyle değil belli. Türküler okunurken gözleri hep yaşlı. Bu durum başkanımızın türkülere ve kültürümüze ne kadar değer verdiğini gösteriyor. Böyle bir mekanı sizlere kazandırdığı için çok teşekkür ediyoruz kendisine. Siyasi kimlikler için sahneyi saatlerce izlemek hakikaten kolay değil. Başkanımıza güvenmeye devam edelim.” şeklinde konuştu. 

Türkü Dostları Derneği Başkanı Soner Velioğlu’nun otoriter ancak yüreği ve gönlü çok naif ve yumuşak bir kişi olduğunu belirterek konuşmasını sürdüren Muharrem Temiz, şunları aktardı: “Türküleri çok güzel çalıştırmış. Amatör ama çok güzel sesler dinledik. Heyecanlarını da çok iyi anlıyorum. Tüm solistlerimizi tebrik ediyorum. Türküleri dinelemeye ve anlamaya devam edelim. Sadece dinlemek ve anlamak yetmiyor, hayatımıza da uygulamamız gerekiyor. Yoksa türküleri dinlemek ve ezberlemek tek başına bir şey ifade etmiyor. Katılan herkese teşekkür ediyorum.” 

Temiz’in büyük beğeni ile dinlenen konseri sonrası sahneye gelen Keşan Belediye Başkanı Opr. Dr. Mehmet Özcan, “Türk Halk Müziği’ne hep değer veren biri oldum. Türk Halk Müziği bizim en az 3 bin yıllık kültürümüzdür. Kopuzdan divan sazına kadar evrim geçire geçire bu hale geldi.  Bazen okullardaki törenlerde müzik konserleri olur. Gençlere derim ki Tabi ki gençlerimiz diğer müzik aletlerini; gitarı da piyanoyu da çalacaklar ama saza dudak büken bir gençlik istemiyoruz. Biz yüzlerce yıldır bu sazın sesiyle sevgimizi aşklarımızı üzüntülülerimizi, galibiyet ve mağlubiyetlerimizi refahımızı dile getirdik. Amatör bir Türk Halk Müziği tutkunuyum. Şimdiye kadar; Nida Ateş, Cengiz Özkan ve Muharrem Temiz’i Keşan’da ayrı zamanlarda ağırladık. Bundan sonra kısmet olursa 3’ünü birden aynı anda Keşan’da görmek istiyoruz. Bu akşam biz burada eğlenmedik. Türkülerimizi okuduk. Şu ana kadar bildiğimiz 30’u aşkın şehidimiz var. Allah O aslanlarımızdan razı olsun, nur içinde yatsınlar. Umarım şehadetleri gelecek nesillerimize bir iş yarar.” dedi.

Konuşmaların ardından Muharrem Temiz’e ve Keşan Türkü Dostları Derneği Başkanı Soner Velioğlu’na, Keşan Belediyesi Seramik kursiyerleri tarafından yapılan Keşan’ın yel değirmenlerini simgeleyen seramik eserler hediye edildi.