Keşan Belediyesi’nin ramazan etkinliklerinin ilki 10 Haziran 2016 Cuma günü akşamı gerçekleştirildi.

Abdullah Şahin Nokta Tiyatrosu’nun “Maziden Bugüne Ramazan Şenliği” ile başladı.

Oyundan önce Yağız adlı bir Keşanlı çocuk bu etkinlikler nedeniyle Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’a teşekkür ederek, Özcan ve oyuncularla birlikte bir hatıra fotoğrafı çekildi.

Mehmet Gemici Cennet Bahçesi’nde gerçekleştirilen ve 22.00’de başlayan etkinliği Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan ve eşi Şengül Özcan ile Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Cengizhan Aktan, Keşan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Harun Büker, Keşan Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mücahit Erdoğan ile 250’ye yakın vatandaş izledi.

Usta tiyatro oyuncuları; Abdullah Şahin, Ortans Kıvanç, Mehmet Tokat, Sinem Yener Ekşioğlu, Emin Özbey, Sümeyya Yıldız’ın rol aldığı oyunda Uşak İbiş’in çalıştığı evde ve mahallesinde başına gelen ilginç olaylar sahnelendi.

Oyunda kaba kuvvetin akla hiçbir zaman galip gelemeyeceği çeşitli sahnelerle izleyenlere anlatılmaya çalışıldı.

Oyun izleyenler tarafından büyük beğeni topladı.

Oyunun sonunda konuşan Abdullah Şahin, Mehmet Özcan’ın sanata ve sanatçıya büyük değer veren biri olduğunu belirterek “Ama insani açıdan ve sanat açısından benim için Türkiye’de 1 numara olan başkanımız Mehmet Özcan’ı alkışlarla sahneye davet ediyorum” dedi.

Özcan sahneye geldiğinde Abdullah Şahin, hep başkanların veya ev sahibi olan kurumların kendilerine plaket takdim ettiğini belirterek, “Bu kez biz Abdullah şahin Tiyatrosu olarak sanata ve sanatçıya değer veren Sayın Belediye Başkanımız Mehmet Özcan’a bir plaket takdim edeceğiz.” diyerek Özcan’a plaket takdim etti.

Burada konuşan Özcan da “Değerli hemşerilerim öncelikle Ramazanınız mübarek olsun. Allah tuttuğunuz oruçları kabul etsin. Her gününüz de böyle huzur içinde geçsin. Hakikaten şu sıralarda ülkemiz biraz sıkıntılı günler yaşıyor. Bugün de Edirne’de bir polis kız kardeşimizi şehitlik mertebesine ermesi nedeniyle ebediyete uğurladık. Ruhu Şad olsun, başımız sağ olsun diyorum. Değerli hemşehrilerim13.yıldır belediye başkanlığınızı yapıyorum. Abdullah hocamla da şahsen 13 yıldır tanışıklığımız var. Kendileri Türkiye’nin yetiştirdiği en büyük tiyatro sanatçılarından biridir.  Keşan’da da amatör tiyatro eğitimlerinde gönüllü olarak Keşanlı tiyatro ekibimize ders vermiştir. Yeri geldi bizim tiyatro ekibimiz çok zor olan Keşanlı Ali Destanı’nı oynayacak duruma geldiler. Ben sanatın toplumun ruhu olduğuna inanıyorum. Yaşamak zaten bir sanattır, becerebilirsek. Sanatı olan toplumlarda gerçekten medeni olurlar. Atatürk’ün dediği gibi Sanatsız kalan toplumlar şah damarlarından bir kopmuş bir bedene benzer. Ben değerli hocam Abdullah Şahin beye sanat yaşamında başarılar diliyorum. Benim için bu ödül gerçekten çok anlamlı.” dedi.

Özcan daha sonra grup adına Ortans Kıvanç’a bir buket takdim etti ve ayrıca doğum günü olan ve 67 yaşına giren Kıvanç için Keşan Belediyesi’nin sürprizi olan bir doğum günü pastası da sahneye geldi ve burada Özcan ile tüm oyuncular seyircilerin önünde sahnede Kıvanç’ın doğum gününü kutladılar.

Özcan, “Türk Tiyatrosu’nun bu önemli oyuncusunun doğum günü bugünmüş biz de kendisine bir sürpriz hazırlayarak doğum gününü sahnede kutladık. 36 (!) yaşına giren Kıvanç’ı kutluyor nice başarılı sanat yılları dişliyorum” şeklinde konuştu.

Ortans Kıvanç, bu güzel sürpriz nedeniyle Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan ve ekibine teşekkür etti.