AYŞİN SEÇİL GEZER

Kitap okumanın küçük yaşta edinilmesi gereken bir alışkanlık olduğunu söyleyen Saçıntı, “İlköğretim seviyesinde çocuklara kitap okuma alışkanlığı başlatabilirsek ileri safhada ortaokul, lise ve üniversitede kitap okuma alışkanlığı devam ediyor. Fakat biz ilkokullarda biz bu kitap okuma alışkanlığını başlatıyoruz diyemeyiz. Bazı öğretmenlerin bu konuda çok başarılı olduklarını görüyoruz. Başarılı olan sınıflarda da çocuklar toplu olarak kitap okuma alışkanlığını kazanıyorlar. İlkokuldaki öğretmenin etkisi çok daha fazlaca. Eğer çocuğa biz kitap okuma alışkanlığını kazandıramazsak haliyle lise, üniversite çağında hatta iş hayatına atılınca kitap okuma alışkanlığı çok fazla gelişmiyor. İstatistik olarak verildiği zaman Türkiye’de kitap okuma oranı binde 1, bu konuda sıkıntımız var. Üniversiteler kapalı iken yaptığımız satışlar, üniversiteler açılınca bir artış göstermiyor. İnsanlar kitap okumayı hobi olarak görüyorlar. Hobinin anlamı, bir iş yapılsa da olur, yapılmasa da gibi. Kitap okumayı hobi sınıfına sokabilir miyiz? Hobi sınıfında baktığımızda, kitap okuma alışkanlığımızın çok fazla kazanılmadığını gösteriyor.” dedi.

İNŞAAT İŞÇİLERİ CİDDİ ANLAMDA KİTAP OKUYOR

Ali Saçıntı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Erkek okuyucu sayısı çok az. Bizim en çok kitap okuyan gruplar, Doğu ve Güneydoğu’dan gelen inşaat işçileri. Ciddi anlamda kitap okuyorlar. Bölgesel anlamda karşılaştırmak için değil, bu bölgeyi kötülemek için değil. Bu bölgede erkek okuyucuda sorun olduğunu çok rahat söyleyebiliriz. Bölgemizde kadınlar çok fazla okuyor. Kız çocukları çok fazla okuyor. Kitapevini ayakta tutanlar bayan okuyucular.”

“İnşaat işçileri neden çok okuyor sorusu?” sorusuna cevap veren Saçıntı, sözlerini şöyle tamamladı: “Benim kişisel görüşüm; küçük yaşta siyasetin içinde olmaları, siyasi düşünmeleri onları kitap okumaya yönlendiriyor diye düşünüyorum.”

Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ