Türk Rock müziğinin en önemli isimlerinin başında gelen ve Saros aşığı olarak bilinen Haluk Levent, Keşan Belediyesi’nin kültür etkinlikleri kapsamında 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde şarkılarını Erikli’de barış için söyledi.

Saat 21.30 sıralarında Erikli Çay Bahçesi önünde hazırlanan sahneye çıkan Haluk Levent, birbirinden güzel şarkılarını Erikli’de tatilini geçiren ve kendisini dinlemeye gelen başta Keşan olmak üzere bölge insanına seslendirdi.

Konser sırasında sahneye gelen kızı Ela ile de şarkılar seslendiren ve kızına gitar çalarak eşlik eden Haluk Levent izleyenlerden sahne performansı ile tam not aldı.

Konser arasında Haluk Levent’in davetiyle sahneye ülkenin geleceği olarak nitelendirdiği çocuklarla gelen ve Haluk Levent’e Transtrakya Petrol Boru Hattı’na karşı Keşan Belediyesi ile birlikte yaptıkları protesto konserinde çekilmiş bir fotoğraf ve çiçek takdim eden Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, daha sonra 1 Eylül Dünya Barış Günü’nün önemine istinaden bir konuşma yaptı.

ÖZCAN: Bizler önce Türkiyeliyiz, Türkiye Cumhuriyeti Devleti vatandaşıyız

Keşan Belediyesi’nin düzenlediği konsere katılımları nedeniyle vatandaşlara teşekkür eden Özcan, “Barış Günü dolayısıyla yapılan her etkinlikte savaşı temin ederiz ve barışı çağırırız ama maalesef akıllı insanoğlu savaşları durduramaz. Önce kendi bölgemize, sonra Türkiye’ye, sonra da dünyaya sahip çıkmak zorundayız. Savaşların bitmesini istiyorsak önce kültürümüzle sonra medeniyetimizle çok iyi şeyler yapmamız lazım. Ancak o zaman savaşlar biter. Çocuklar geleceğimizdir aynı zamanda insan sevgisidir. Sahnede beraber olduğumuz çocuklar Türk çocukları olmayabilirdi, Hristiyan, Yahudi, Romen, Bulgar olabilirdi. Kim bunların başını nasıl keser, nasıl öldürebilir! İnsanlığımız yok mu? Hangi anlayış bu katliamı devam ettirebilir. Ortadoğu’yu kasıp kavuran felaketler zinciri var. İnsanın insan olarak insanlığından utanası geliyor. Şu an burada huzur içinde yaşıyoruz. Ülkemizde de bazı sorunlar var. Haluk Levent’in şarkısında yaptığı yorumları çok beğendim. Bizler önce Türkiyeliyiz, Türkiye Cumhuriyeti Devleti vatandaşıyız. Sonra diğer özelliklerimiz gelir ama bu devlet hepimizin! Hepimizin bu devlet içinde huzurlu, başı dik, gururla gezme hakkı var. Bölgemize çok yakın bir yerde, 100 yıl önce Çanakkale’de savaşlar oldu. Dedik mi o zaman sen Kafkassın, sen Diyarbakırlısın, sen Musullusun. Savaş sonrası nasıl koyun koyuna yattılarsa bunun da eseri sizlersiniz. Bu ülkede beraber çalışacağız, daha demokratik ve yaşanılabilir bir ülke haline getireceğiz.” dedi.

“Haluk Levent Saros aşığı bir sanatçıdır”

2004’te bölgede Transtrakya Petrol Boru Hattı adında bir projenin duyulduğunu belirten Mehmet Özcan, bununla ilgili gelişim sürecini ve projenin protesto sürecine destek veren Haluk Levent’le ilgili şunları söyledi: “Haluk Levent Saros aşığı bir sanatçıdır. Burada meşhur oldu ama burayı unutmadı, unutmuyor. O petrol boru hattının bölgede inşa edilmemesi için İbrice Limanı’nda 12 saati aşkın süre konser vererek ciddi bir protesto mitingi gerçekleştirdi. Sonrasında o proje iptal oldu. Bugün de Saros Körfezi’nde bir gemi batığımız oldu. 4 yıldan bu yana üzerinde çalıştığımız bir projeydi ve alnımızın akıyla projeden çıktık. Gelecek nesiller için, trolün önüne geçmek için, daha fazla su sporları yapılması için, balıkçılarımızın daha fazla kazanması için bunların yapılması gerekiyordu ve yaptık. Biz Saros Körfezi’nin İzmit Körfezi gibi olmasını istemiyoruz. Etrafında hiçbir sanayi tesisi olmayan bu kadar temiz bir denizi dünyada çok nadir görürsünüz. Hepinizin dünya barış günü kutlu olsun. Ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti Devleti. İçinde her kim yaşıyorsa onlar Türkiye Cumhuriyeti Devleti vatandaşıdır. Haluk Levent’e bize verdiği katkılardan dolayı ne kadar teşekkür etsem azdır.”

Özcan’ın, konuşmasından sonra Haluk Levent sözü aldı ve kendisini Saros Körfezi, Erikli Sahili ve Keşan’la buluşturan Özcan’a teşekkür ederek, şarkılarını Erikli Sahili’nde toplanan binlerce kişiyle söylemeye devam etti.       

Haluk Levent konseri öncesinde, Üstü Kalsın adlı grup da bir konser verdi.

Konserler öncesinde, ESTAB’ın Yapay Resif Projesi kapsamında Nusrat Mayın Gemisi’ne benzetilen sembolik gemiyi batırma törenine katılan protokole, Belediye Çay Bahçesi’nin üstünde bulunan Saros Balık Restaurant’ta akşam yemeği verildi.

Bu yemeğe, Mehmet Özcan ve eşi Şengül Özcan, Eylül ayı toplantılarını Keşan’da yapan İl Genel Meclisi üyeleri ile ESTAB’ın gemi batırma törenine katılan protokol üyeleri ile misafirler katıldı.