HABER MERKEZİ

17 Mart 2017 Cuma günü saat 20.00’de Keşan Belediyesi Çok Amaçlı Pazaryeri Kompleksi’ndeki Konferans ve Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirilen ve galası Keşan’da yapılan oyun öncesi usta tiyatrocular ve Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Cengizhan Aktan tarafından tiyatroseverlere fuaye alanında Keşan’ın meşhur lezzeti Satır Et ve ayran ikramında bulunuldu.

Keşan Belediyesi’nin Satır Et ikramından sonra salona geçildi.

Oyunu; Keşan Belediye Başkanı Opr. Dr. Mehmet Özcan ve Eşi Şengül Özcan, Belediye Başkan Yardımcısı Cengizhan Aktan, Meclis üyeleri; Ercan Ersoylu, Şeref Uvacıklı ve çok sayıda tiyatrosever izledi.

Gökçe Seçin’in yazdığı, Usta Tiyatro Oyuncusu Abdullah Şahin’in hem yönetip hem de rol aldığı oyunda ayrıca, Suna Yıldızoğlu, Yusuf Atala, Ortans Kıvanç, Toygun Ateş, Dilek Karaduman, Aylin Altunkaya, Ceren Bayır rol aldı.

Büyük beğeni ile izlenen oyun sonrası sahneye gelerek oyuncuları tebrik eden ve oyunculara çiçek takdim eden Keşan Belediye Başkanı Opr. Dr. Mehmet Özcan, “Abdullah Şahin ve ekibi Keşan’a yabancı değiller. 2004 yılından beri Keşan’a gelip oyunlarını sergilerler. Tiyatronun ve tiyatrocuların kıymeti bilinmeli. İstanbul’da yaşayan aydın dediğimiz kesim bile bazen tiyatroya gitme imkanı bulamıyor. Keşan olarak böyle bir salonumuz olduğu için çok şanslı olduğumuzu düşünüyorum. Önümüzdeki günlerde arka arkaya çok önemli sanatçıların katıldığı tiyatrolarımız olacak. Keşan’ın bu kapasitesinin olduğunu düşünüyorum. Atatürk’ün dediği gibi ‘Sanatsız kalan bir toplumun hayat damarlarından biri kopmuş demektir.’ Sanatsız kalmayalım, sanattan uzak kalmayalım, medeniyetten uzak kalmayalım.” dedi.

Usta tiyatro oyuncuları da Keşan’da bulunmaktan dolayı çok mutlu olduklarını ifade etti ve Keşan’a tiyatro anlamında güzel bir salon kazandıran Keşan Belediye Başkanı Opr. Dr. Mehmet Özcan’a teşekkür etti.