Müzik Organizasyonlarında yaşanan Ramazan ayı durgunluğu yerini hareketli bir döneme bıraktı.

Keşan’da Müzik Organizasyonu ve Müzisyenlik yapan Ali Payam, düğün sezonunun hareketleneceği önümüzdeki 1 ayda sektörün canlanacağını söyledi.

Payam, belgesiz ve eğitimsiz müzisyenlerin sahnelere çıkmasının doğru olmadığı ve Keşan’da müzikle ilgili bir odanın olmadığını dile getirdi.

KEŞAN’DA ÇOK FAZLA MÜZİSYEN VAR

Müzik organizasyonlarında Ramazan boyunca bir durgunluk yaşandığının altını çizen Ali Payam, “Sezon zaten tam anlamıyla başlamamıştı. Ağustos 15 ile Eylül 15 arasında sektöre bir hareket gelecektir. Birçok müzikli programlar yapılmaya başladı. Düğün sektörü ve bu programlar gün geçtikçe artacaktır. Sektör hareketlenmeye başladı fakat Keşan’da çok fazla müzisyen var. Bizim grubun farkı var. Her müzisyen arkadaşımızın ayrı enstrüman çalıyor. 6 kişi ile sahneye çıkmak kolay değil. Ağırlıklı olarak eski ve yeni popüler müzikler yapıyoruz. Haftada 2 düğün ve farklı müzikli programlarda sahneye çıkıyoruz.” dedi.

“MÜZİKLE İLGİLİ BİR ODA YOK”

Sektörün en büyük sorunlarından birinin kayıtsız müzisyenler olduğunu vurgulayan Payam, sözlerini şöyle tamamladı: “Vergi ödemiyor. Ayrıca bizim sektör ile ilgili bir odamız yok. Müzikle ilgili Keşan’da hiçbir zaman oda olmadı. Dernekler var. Fakat dernekler ne kadar hakkımızı savunabilir. Belgesiz müzisyen olmamalı. Eğitim alınmadan sahneye çıkılmamalı. Keşan’da bu durumda çok kişi var. Yaz aylarında müzik organizasyonları fazla olduğundan dolayı eğitimsiz müzisyenler sahne alıyor.”