Keşan Belediyesi’nin, kültür etkinlikleri çerçevesinde ilçeye davet ettiği “Bu Tiyatro”nun “Seninle Evlenir miyim?” adlı oyunu izleyiciden tam not aldı.

25 Mart 2016 Cuma günü Ahmet Yenice Ortaokulu Sevim Yenice Konferans Salonu’nda sahneye konan oyun, saat 20.00’de başladı.

Suna Pekuysal Tiyatro Ödülleri’nde  “Yılın En İyi Komedi Oyunu” ödülünü kazanan oyunu Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Cengizhan Aktan, Belediye Meclisi üyeleri Yılmaz Başol ve Şeref Uvacıklı ile çok sayıda tiyatrosever izledi.

Oyuna özel bestelenmiş mizahi şarkılar ve türküler ile beslenen komedide; Roman havası, Karadeniz türküsü, Arabesk, Ankara havası, Rap, Pop, Türk Sanat Müziği eserleri oyunun bölümleri arasında çalınarak izleyenlerin neşesine neşe kattı.

Baran ve Cansu arasındaki evlilik ile sonuçlanan ilişki;  seyredenleri gerçek bir mizah yolculuğuna çıkardı. Zamane ilişkilerine mizah yoluyla değinen Barbaros Uzunöner ve Sevil Uyar’ın muhteşem sahne performansları ile seyirciden tam not alan iki perdelik komedi türü oyun sonrası sahneye gelen ve oyunculara Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan adına çiçek takdim eden Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Cengizhan Aktan, “Bu Tiyatro’ya ve oyuncularına güzel performansları için teşekkür ediyoruz. Bu sıkıntılı günlerde birkaç saat de olsa yüzlerimizi güldürdüler. 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’nü de şimdiden kutluyorum.” dedi.

Aktan’dan sonra konuşan ve oyunla ilgili sahne arkasında yaşadıkları komik olayları izleyicilerle paylaşan Barbaros Uzunöner, Keşan’da olmaktan dolayı çok mutlu olduklarını ifade etti ve şunları söyledi: “Tiyatro sadece oyunla bitmez, oyuncu ve seyirci ile bütünleşirse tiyatro olur. Bunu bu gece burada yaşadık ve hissettik. Bizi burada misafir ettikleri için Keşan Belediyesi’ne çok teşekkür ediyoruz.”

Uzunöner, oyun sonrası fuaye alanında “Türk müsün Canım” adlı kitabını imzaladı.