Keşan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’nün 2014-2015 Öğretim Yılı Sene Sonu Karma Sergileri, açılışı dün gerçekleştirildi. Yağmur yağışı nedeniyle bahçede yapılacak etkinlikler iptal olurken, önce protokolün içeri alınması, vatandaşların ise dışarıda bekletilmesi dikkat çekti.

Etkinlik, saat 17.30’da, Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü İlker Erarslan, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ergün Kurtar, Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Nergis Karaağaçlı, okul müdürleri ve vatandaşların katılımıyla açılış kurdelesinin kesilmesiyle başladı. Protokol daha sonra sergileri gezerek, kurs öğretmenlerinden bilgi aldı. Bu sırada kursiyerler ve açılışa katılan vatandaşların içeri alınmadığı gözlendi.

Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı, Keşan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’nün istatistikleri hakkında bilgi vererek, “Açılan kurs sayısı 343. Tamamlanan kurs sayısı 182. Devam eden kurs sayısı 161. Toplum kursiyerimiz 8 bin 384. Sadece örgün ve yaygın eğitim değil bunun dışında ticaret odamız, ticaret borsamız, esnaf odalarımız ve sivil toplum örgütlerimiz de eğitime katkı veriyorlar. Turizme entegre olarak da ciddi bir pazar oluştu. Kavşaklardan 4 milyona yakın araç geçiyor. Markalaşmak zorundayız. Bizim derdimiz istihdama yönelik kursların sayısını arttırmak. Bize tekstil atölyeleri şunu söylüyor, ‘Nitelikli iş gücü bulursanız biz alırız’ Sizlerin aracılığıyla bu mesajı veriyorum. Tekstilde ciddi bir iş gücü açığı var. Belli bir noktaya gelen iş var. Bunu bizden istiyorlar.” dedi. Protokol, sergileri gezdikten sonra ise içeri diğer vatandaşlar alındı. Etkinlik kapsamında ney ve semazen gösterisi de düzenlendi.