Keşanlı 5 gençten oluşan rap müzik grubu “Serkeşan”dan son bir yıldan beri hiç ses çıkmıyor.

Okan Tuna, Metin Cinci, Süleyman Güler, Harun Güner ve Emre Bilget’den oluşan Grup Serkeşan’ın elemanları, hepsi ülkenin farklı yerlerindeki üniversitelere devam ettiği için, Keşan’da bir araya gelip müzik yapamıyor ve yeni çalışmalara imza atamıyor.

2009 yılında müziğe başlayan grubun ilk ismi “Rebellion” olarak belirlenmiş, ancak zaman içerisinde üyelerinde ve isminde değişiklikler yaşanmış ve son olarak da adı, “kafa tutan, isyankar” anlamına gelen Farsça kelime “Serkeş”ten hareketle, “Serkeşan” olmuş.

Grup üyeleri konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: “RAP müzik yapıyoruz. Bu müzik türü, ülkemizde çok fazla dinleyici bulamadı belki ama aslında felsefesi ile önemli bir misyonu da üstlenmiş durumda. Rap müzik; ilgili olmayı, araştırmayı, söz sanatını iyi kullanmayı gerektiriyor. Zaman zaman sözleri kimilerini rahatsız etse de; doğru olanı söylemekten, yanlışa dikkat çekmekten vazgeçmiyor. Dolayısıyla bu bağlamda toplumu uyarmayı ve dikkatini çekmeyi hedefliyor. Yaş ortalamamız dikkate alınarak şarkılarımız dinlendiğinde, ne yaptığımız ya da ne yapmaya çalıştığımız çok daha iyi anlaşılacak ve değerlendirilecektir diye düşünüyoruz. Keşan’ın bizimle gurur duymasını arzuluyoruz. Biz de Keşan’ımızın güzide, sanata ve gençlere önem ve değer veren insanlarıyla gurur duymak istiyoruz. Çok şey mi istiyoruz?”

Serkeşan, en önemli çıkışını ise 2011 yılının sonunda, Show TV’de yayımlanan ve yapımcılığını Acun Ilıcalı’nın üstlendiği “Yetenek Sizsiniz Türkiye” adlı programda yarışmacı olarak yapmıştı. Hülya Avşar ve Sergen Yalçın’ın jüri üyeliğini yaptığı “Yetenek Sizsiniz Türkiye”ye adeta jenerik olabilecek bir parçayla başarılı bir şekilde yarışmasına rağmen haksız bir şekilde elenen Grup Serkeşan, daha sonra üniversite eğitimi nedeniyle müziğe ara vermişti.

Grup elemanlarının bu yaz da bir araya gelememesi, yorumlarına yol açtı.