Keşan Belediyesi’nin kültür etkinlikleri kapsamında Keşan’a gelen Ankara Ekin Tiyatrosu, 2 Mayıs 2013 Perşembe günü akşamı “Söz Meclisten İçeri” adlı oyunu sahneledi.

Keşan Kültür Merkezi’nde sahnelenen ve saat 20.30 sıralarında başlayan tiyatro oyununu; Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Kılavuz, Belediye Meclisi Üyesi Samet Serdar Dinçer ve Keşan Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ayşegül Arslan Aydın ile tiyatroseverler izledi.

1993’te katledilen Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Uğur Mumcu’nun “Söz Meclisten İçeri” adlı eserinin uyarlamasını Semih Çelik yaparken, Murat Atak da yönetmenliğini üstlendi. Tuncer Yığcı, Selim Kalıç, Hamit Demir, İhsan Ustaoğlu, Adnan Çelik, Sinan Akdoğan, Koray Ergün ve Bilal Güldere de oyunda rol aldı.

Adalet sistemi, üniversiteler, fikir özgürlüğü ve cumhuriyet ilkelerinde yaşanan deformasyona vurgu yapılan oyunda, kısa skeçler arasında Mumcu’nun yazdığı köşe yazılarından alınan bölümler de yer aldı.

Oyun sonunda Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Kılavuz, tiyatro ekibine Keşan’a gelmelerinden ötürü teşekkür etti ve çiçek takdim etti.

Kılavuz, oyundan çok etkilendiğini, oyunu izlerken çok duygulandığını ve tiyatronun oyunu çok güzel bir şekilde sahneye koyduğunu söyledi.

Cemil Kılavuz, “Oyunu izlerken tüylerim diken diken oldu. Biribirinden değerli sanatçı arkadaşlarımız bizlere bu akşam çok şeyler anlattılar. Bizi oyunda yaşanan hayata mahkum edenler, unutmayın ki biz size mahkum olmayacağız, sizler bize mahkum olacaksınız! Herkes biraz daha fazla çalışırsa ülke karanlıktan aydınlığa çıkar.” dedi.