Haber-foto: BÜLENT SAYLAM

Saat 15.30’da başlayan törene; İYİ Parti Edirne Milletvekili Orhan Çakırlar, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, Keşan İlçe Müftüsü Mehmet Yiğit, İstekler Group Alışveriş Merkezleri A.Ş. yöneticileri,  siyasi parti temsilcileri, oda ve borsa yöneticileri, STK temsilcileri, Fazıl Sayın, Sinan Yağmur, Mete Aksoy, Hulki Cevizoğlu, Suat Turgut, Tarkan Köylü gibi birçok tanınmış yazar, davetliler ve öğrenciler katıldı. 

ÇAKIRLAR: OKUMAK HER ŞEYİN ÜSTÜNDEDİR

Etkinlikte ilk olarak İYİ Parti Edirne Milletvekili Orhan Çakırlar konuştu. Çakırlar, okumanın önemine değindiği konuşmasında şunları söyledi: “Okumadığımız zaman sadece kendimiziz ama okuduğumuz zaman yazarların da hayatlarını öğreniyoruz. Kuran-ı Kerim’de de ilk emir ‘oku’. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk de ‘Hayatta en hakiki mürşit ilimdir’ demiştir. İlim kitaplardan öğrenilir. Bu kitap fuarının açılmasının çok önemli olduğunu düşünüyorum. Günümüzde okuma oranında ciddi düşüş var. Okumak her şeyin üstündedir. Buna fırsat verdiğiniz için emeği geçen herkese teşekkür ederim.” 

ÖZCAN: MUTLULUK DUYDUM

2 şeyin çok önemli olduğuna vurgu yapan Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, da şunları söyledi: “Sanat ve ticaret… Burada ticaret yapılıyor ama sanat da işin içine giriyor. Bir iş adamımızın sanata önderlik etmesi beni çok sevindirdi. Gencecik öğrencilerimizi, kıymetli yazarlarımızı burada gördüm, mutluluk duydum. Değerli Aydın İstek ve emeği geçenleri kutluyor, misafirlerimize de ‘Hoş geldiniz’ diyorum.”

Keşan’da okuma azmi için başlatılan bu etkinlikten dolayı duyduğu mutluluğu dile getiren Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt,  şöyle dedi: “Okumak ön yargıyı ortadan kaldırır. Tüm kitapları okumak gerekir. Kitap okumak bakış açımızı geliştirir ve her görüşe açık olmamızı sağlar. Yanlışın ve doğrunun nasıl anlaşılacağını kitap okuyarak çözeriz. Burada 2 bine yakın kitap sergilenecek. Okuma ve yazmanın ne kadar önemli olduğunu kitapların yazarlarına sorarak öğreneceksiniz. Etkinlikte emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.”

Etkinliğe katılan yazarlardan; kendisini, kahraman atalarımızı, çocuklara anlatmaya adayan Sosyal Antropolog Suat Turgut, Balıkesir Balya Bölgesi’ndeki maden işletmelerinin güç savaşını konu alan ‘Kuşlar, Köstebekler ve Tanrılar’  romanıyla bilinen Fazıl Sayın, cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün mücadelesini, yeni yetişen kuşaklara aktarmaya yönelik çalışmalar yapan, araştırmacı-gazeteci-yazar Yunus Arıkan da sırasıyla konuşma yaptı.

Etkinliğin devamında, Keşan Halk Eğitimi Merkezi tarafından hazırlanan halk oyunları gösterisi sunuldu.

Etkinlikte son olarak Keşan İlçe Müftüsü Mehmet Yiğit de okumanın öneminden bahseden bir konuşma yaptı. 

Konuşmaların ardından katılımcılar tarafından kesilen kurdeleyle ‘Trakya’nın En Büyük Kitap Fuarı’ açıldı.

Fuarda, Keşanlı gazeteci-yazar Feyzullah Aktan ve Eğitimci-yazar Hilmi Dinçer de stant açarak kitaplarını okuyucularla buluşturuyor.

İmza günü, söyleşi, el sanatları sergisi, Çanakkale Destanı tanıtım sergisi, kum sanatı gösterisi, Troya yılı seramik sergisi birçok kırtasiye ürünleri ve çeşitli animasyon gösterilerinin sunulacağı kitap fuarı 7 Ekim 2018 Pazar günü son bulacak.