Keşan Türkü Dostları Derneği Başkanı Soner Velioğlu, Derneğin 4. kuruluş yıl dönümü nedeniyle, 31 Mayıs 2014 Cumartesi günü ‘Bahar Tadında Türküler Eşliğinde’ yemek düzenleyeceklerini bildirdi.

Velioğlu, Şapçı Prestige Hotel’de gerçekleştirilecek ve saat 20.00’de başlayacak yemekte, 12 solistin 2’şer türkü seslendireceğini belirtti.

Yemek davetiyelerinin 100 kişiyle sınırlı olduğunu bildiren Soner Velioğlu, davetiyelerin Keşan Türkü Dostları Derneği’nin Yukarı Zaferiye Mahallesi, Bilun Sokak, Bilun İş Merkezi No:5’teki biriminden temin edilebileceği gibi, 0537 733 22 81 numaraları telefondan bilgi alınabileceğini söyledi.

Velioğlu ayrıca, derneğin faaliyetleri hakkında da bilgi aktardı.

ÜYE OLSUN OLMASIN DERNEĞİMİZE HERKES GELEBİLİR

Derneğin haftanın 6 günü 10.00-17.00 saatleri arasında açık olduğunu, Pazar günleri de talep olması durumunda açıldığını belirten Soner Velioğlu, “Halk müziği ile ilgilenen, bağlama çalmayı öğrenmek isteyen, üyemiz olsun olmasın derneğimize gelip bilgi alabilir, çalıp söyleyebilir, kapımız herkese açık.” dedi.

Dernek biriminde verilen kursların yaz sezonunda da devam ettiğini ancak koro çalışmalarına konserin ardından yaz döneminde ara verdiklerini bildiren Velioğlu, kurslara gençlerin ilgi gösterdiğini belirterek, ancak koro çalışmalarına ise gençlerin ilgisiz olduğundan yakındı.

GENÇLER, BİREBİR TÜRKÜ DİNLEMEDİĞİ VE TADINA VARAMADIĞI İÇİN İLGİSİZ

Gençlerin koro çalışmalarına ilgi göstermeyişini ise Soner Velioğlu, şu sebeplere bağladı:

“Gençlerimizin çoğu birebir türkü dinlememiş ve türkünün tadını alamamış. Daha çok piyasada pop müzik dediğimiz, Türk müziğinde basit ritim diye tanımladığımız 2/4’lük, 3/4’lük ve 4/4’lük ritimle yazılan bu müzik türü gençlere kolay geliyor.

Yine çocuklarımız yarış atı gibi dershaneden dershaneye, öğretmenden öğretmene koşup sınav hazırlığı yapıyor ve sosyal faaliyetlere zaman kalmıyor. Aileler de derslere yönlendiriyor çünkü bir yarış var ortada. Halbuki haftanın 1 günü sadece 2 saatlik süren koro çalışmalarımıza gelseler, kafalarını boşaltır ve dinlenirler. Okullardaki yönetici ve müzik öğretmenleri de yeterli ilgiyi göstermeyip bu yönde tavsiyede bulunmuyor. Onların öğrencileri yönlendirmesi de önemli. Koromuz, Keşan Belediyesi ile ortaklaşa yapılan ve yerel yönetimin düzenlediği ücretsiz bir kurs. Çalışmalar da Cuma akşamı yapılıyor. Hiç olmazsa bu kursa gelebilirler.”

Yaz sezonu nedeniyle ara verdikleri koro çalışmalarına, Eylül ayında başlayacak yeni eğitim öğretim yılı ile birlikte tekrar başlanacağını ifade eden Velioğlu, “Yaz sezonunda ise Güzel Sanatlara ve konservatuara girecek çocuklarımıza eğitim verip, onlara yardımcı olmaya gayret göstereceğiz. Yine niyetimiz, seviye tespiti yaparak, müracaatlardan gruplar oluşturmak ve o grupları belli bir plan içinde çalıştırmak. Bağlama, nota öğretimi, repertuar geliştirme ve şan olmak üzere hepsi içinde olacak bu çalışmaların.” şeklinde konuştu.