Keşan Türkü Dostları Derneği’nin 4. kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenlenen ‘Bahar Tadında Türküler Eşliğinde’ yemeği, 31 Mayıs 2014 Pazar akşamı gerçekleştirildi.

Şapçı Prestige Hotel’de yapılan ve saat 20.30’da başlayan yemekte, 11 solist ve 1 de misafir solist olmak üzere toplam 12 solist 2’şer türkü seslendirdi.

Yemeğin açılış konuşmasını yapan Keşan Türkü Dostları Derneği Başkanı Soner Velioğlu’nun, gelen konuklara ‘hoş geldiniz’ ve ‘iyi seyirler’ dileğinde bulunmasının ardından, derneğin faaliyetleri ile ilgili bilgi almak isteyenlerin üye olsun olmasın derneğe gelebileceğini ifade etti.

İyi şeyler yaptıklarını düşündüğünü vurgulayan Velioğlu, “Bu akşam bahar tadında hareketli ve neşeli türküler söyleyeceğiz. Millet olarak şu anda biraz da neşelenmeye ihtiyacımız var, çünkü içimiz kan ağlıyor.” dedi.

Yemekli gecede, solistler Salih Tosun, Günay Yıldırım, Tuncay Özgücü, İhsan Edemen, Şeniz Soran, Sami Deniz, Mehmet Bayram, Sibel Ay, İlkin Özhan, Lale Özdilek, Derya Özhan ve konuk solist Şehmuz Külahçıoğlu çeşitli yörelere ait 2’şer türkü seslendirirken, solistlere başbağlamada Soner Velioğlu, bağlamada Murat Gümüş, dijembede Eyyup Kavazlar, koltuk davulda Akif Bursa eşlik etti.

Yemekte konuklar türküler eşliğinde oynarken, yemek geç saatlere kadar coşkulu şekilde devam etti.