Keşan Belediyesi ve Satranç Federasyonu işbirliği ile düzenlenen Keşan Uluslararası Açık Satranç Turnuvası 26 Ağustos 2013 Pazartesi günü start aldı.

Keşan Belediyesi Atatürk Spor Salonu’nda saat 16.40’ta gerçekleşen açılış töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başladı.

Ardından Keşan Belediye Başkan Vekili Erdoğan Gümülcineli, turnuvanın açış konuşmasını yaparak şunları söyledi: “Keşan Belediyesi olarak bu turnuvaya yıllardan beri büyük önem veriyoruz. Ben turnuvaya katılan tüm sporcularımıza başarılar diliyorum. Umarım herhangi bir sorun yaşamamaktadırlar. Kültür ve Sosyal İşler Müdürümüz Ayşegül Arslan Aydın ve tüm arkadaşlarımız büyük gayret göstermektedirler. Bu nedenle kendilerine de teşekkür ediyorum. 5 gün sürecek bu turnuvaya katılan tüm sporcularımıza başarılar diliyor, hakemlerimize de kolay gelsin diyorum.” dedi.

Daha sonra Gümülcineli’nin turnuvanın başlangıç hamlesi ile turnuva başlamış oldu.

26 Ağustos 2013 Pazartesi günü başlayan turnuva 31 Ağustos 2013 Cumartesi gününe kadar Keşan Belediyesi Atatürk Spor Salonu’nda devam edecek.

Turnuvaya Türkiye’den 136, Gürcistan’dan 9, Azerbeycan’dan 2, Bulgaristan’dan 1, Yunanistan’dan 1, İran’dan 1, Irak’tan 1 ve Türkmenistan’dan 1 olmak üzere toplam 8 ülkeden 152 sporcu katılıyor.