SONGÜL KONAR

Yeni sezon çalışmalarında beş haftadır her cuma akşamı saat 19.30’da türkü severlerle koro çalışması yaptıklarını söyleyen Velioğlu, “Çalışmalarımızda koro için yeni türküler öğretiyoruz. Beş haftadan beri çalışmalar için yedi müzik verdik, asıl hedefimiz yirmi  iki müzik. Üzerinde tekrar tekrar durmak gerek. Biz Türk Halk Müziğini aslına uygun olarak söyletmek, çaldırmak istiyoruz. Sadece koristlerle değil diğer günler sazlarla çalışma yapıyoruz.” dedi.

“KENDİ ÇABAMIZLA BİR ŞEYLER YAPMAYA ÇALIŞIYORUZ”

 22 yıldır aralıksız çeşitli isimler altında konserler verdiklerini, bu yıl konserlerinin kendi dernekleri adıyla düzenleyeceklerini belirten Velioğlu; “Biz kendi çabamızla bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Önceleri bize belediye destek veriyordu, şimdi ise destek ortadan kalktı. Yeni yönetmeliğe göre belediyeler hizmet alımı yapamazmış, hizmet alımı yapamayınca bize de hizmet alımı karşılığı ücret ödeyemiyor” şeklinde konuştu. 

“KATILIMIN ÇOK OLMASINI İSTİYORUZ”

Velioğlu gençleri yönlendirerek katılımın çok olmasını istediklerini belirterek; “Gençlerden katılanlarda var ama biz istiyoruz ki katılım çok olsun. Gençleri yönlendirecek olanlar anne baba ve öğretmenleridir. Bu şekilde yönlendirmelerle iyi bir grup oluşuyor. Çalışmalara katılan 10 yaşından 70 yaşına kadar insan var. Bu gönül işidir. Önemli olan bu kültür zenginliğimiz unutulmasın. Doğru şekilde öğretmeye çalışıyoruz.” dedi.

“KONSER NİSAN AYININ İLK VEYA İKİNCİ HAFTASINDA OLABİLİR”

Ayrıca şu an için bir sorun olmadığını belirten Velioğlu sözlerini şöyle sonlandırdı; “Bütün sorun bir derneğin yürüyebilmesi için maddi destektir. Destek bekliyoruz, bir sürü masraf oluşuyor. Her şeye rağmen ben ve yardımcılarım yürüteceğiz. Bu bir kadro işidir, tek bir kişiyle bir şey yapamayız. Önemli sanatçılar eşliğinde yakında bir konser vermeyi planlıyoruz. Bu koro konserinin dışında olan bir şey. Konseri daha kemikleşmiş kişilerle ve gelen önemli sanatçılarla yapmayı düşünüyoruz. Konser ancak nisan ayının ilk veya ikinci haftasında olabilir. Koroda öğretilecek olan türkülerin hepsi hazır, sırayla öğretiyoruz.”