AYŞİN SEÇİL GEZER

Konserde salonun tıklım tıklım dolu olmasını beklediğini belirten Velioğlu, “İnsanlarda türkü kültürü oluşsun diye yıllardır uğraşıyoruz. Olmadı, yeterince geliştiremedik. Dışarıdan gelenler bana; “Hocam insanları iyi toplamışsın” diyorlar. İnsanlar pop ya da sanat müziği dinliyorlar. Türk Halk Müziği’nin pek duymuyoruz. Bu bölge farklı, Anadolu’ya benzemiyor. Özellikle Anadolu’da halk müziği daha yaygındır. Bunlara rağmen Keşan kozmopolit bir yer. Burada her yerden insan var. Keşan’da halk müziğini çok sevenler de var. Ben istiyorum ki daha çok insan buna ilgi göstersin. Keşan’a geçtiğimiz günlerde halk müziği dalında Türkiye’nin en iyi sanatçılarını getirdik. Gençler; habersiz, cahil. Orta yaşlılar; bıkkın. Yaşlıların çoğu zaten gelemiyor. Geriye kim kaldı? Geriye çok az kişi kaldı.” dedi.

HALK MÜZİĞİNİN ÇOK ÖNEMLİ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUZ

Yaptıkları işin parayla ilgisi olmadığını belirten Velioğlu, “Bu iş parayla yapılmıyor. Ben hiçbir yerde parayla çalıp söylemedim. Her şey para mıdır? Ben ve benim gibiler ülkemizin geleceği için birlik, beraberliğin bozulmaması için halk müziğinin çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Kimse bu görevi bize vermedi, biz bunu kendimiz görev edindik. Bu tür etkinliklerimize devam edeceğiz. Ocak sonu ve Şubat ayı başlarında Muharrem Temiz’i getirmeyi düşünüyoruz. O da Türk Halk Müziği dalında çok iyi bir sanatçıdır. Keşan Belediye Başkanımızın da her zaman desteği var. Kendisine teşekkür ediyoruz. Belediye Başkanımız halk müziğini biliyor, seviyor. Bizler de elimizden geleni yapıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Keşan Türkü Dostları Derneği olarak koro çalışmalarının da devam ettiğini belirten Velioğlu, “Cuma akşamları çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Sayımız gittikçe artıyordu. Eskiden azalarak devam ediyordu ama şimdi artarak devam ediyor. Gelecek olan arkadaşlarımıza da kapılarımız her zaman açık.” şeklinde konuştu.

KIYMETİ BİLİNMİYOR

Kolay ulaşılan şeylerin kıymetinin bilinmediğini aktaran Velioğlu, sözlerini şöyle noktaladı: “Keşanlı vatandaşlarımız sosyal etkinliklere kolay ulaşıyorlar, bu yüzden bazen kıymeti bilinmiyor. Kolay elde edilen şeyin kıymeti olmuyor. Bazı vatandaşlarımız bu tür etkinliklere önem vermiyor. Buraya çok ünlü tiyatrolar, sanatçılar geliyor. Sosyal etkinlikler yapılıyor ancak yeterince izleyici olmuyor. Sosyal etkinliklere, sanata yeterince değer verilmiyor. Buna anlam veremiyorum. Bir sanatçıyı canlı canlı izlemek, dinlemek çok farklı bir şeydir. Vatandaşlar bunun farkındalığını anlamıyorlar. ”