Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu öğrencileri tarafından düzenlenen ve beş gün sürecek ‘‘Yeşilçim Açık Hava Film Festivali’’ önceki akşam gösterilen ‘‘Can Dostum’’ filmiyle başladı.

Dün saat 18.00’de Ortopedik Engelliler Derneği Çocuk Parkı’nda, festivalin organizasyonunu yapan İşletme Yönetimi öğrencisi Siraç Yalçınkaya ile Bilgisayar Teknolojileri ve Bilişim Sistemleri öğrencisi Gökberk Altun, festivalle ilgili bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada ilk olarak söz alan Siraç Yalçınkaya, katkılarından dolayı Keşan Belediyesi’ne teşekkür ederek başladığı konuşmasında beş gün sürecek olan festivalin halka açık olduğunu söyledi. Katılımcılara film izlerken patlamış mısır dağıtılacağını belirten Yalçınkaya, konuşmasını şöyle sürdürdü: ‘‘Yeşilçim ismini, festivali açık havada olduğundan ve insanların çimlerin üzerinde oturacağından dolayı koyduk. Keşan’da, hatta Edirne’de daha önce kurulmamış enine 9 metre boyuna 5 metre olan bir sahne kurduk. Biz bu projeyi geçen yıldan bu yana planlıyoruz. Görüşlerini aldığımız öğrenci arkadaşlarımız Keşan’da sinema izleyecek iyi bir salon olmadığını söylediler. İlk gösterimimizi pazartesi akşamı ‘Can Dostum’ filmiyle yaptık. İlk gün katılım azdı. Bunu hava şartlarına ve festivali geç duyurmamıza bağlıyor ve kendi özeleştirimizi de yapıyoruz. Her kesime hitap eden filmler seçiyoruz. Yarın (bugün) ‘Dedemin İnsanları’ adlı filmi gösterime sunacağız. Gelecekte de festivali, daha geniş bir şekilde düzenlemeyi planlıyoruz. Her büyük şehrin film festivalleri vardır. Biz de Keşan’da ve Edirne’de böyle bir organizasyon yapmak istiyoruz. Tiyatro oyunlarının, konserlerin ve tabii ki filmlerin olduğu bir festival yapmak istiyoruz. Bunu bizimle bu düşünceleri paylaşan Belediye Başkanımız Mehmet Özcan ve Ali Serçiler gibi insanlarla başaracağımıza inanıyoruz. Gelecekte çok güzel festivaller yapacağız.’’

Yalçınkaya’dan sonra söz alan Gökberk Altun, uzun zamandır Keşan’da olduklarını ve Keşan için bir şeyler yapmaya çalıştıklarını ifade ederek festival için hazırlanan sahneyi Siraç Yalçınkaya ile beraber yaptıklarını söyledi. Altun, festivale halkı davet ederek sözlerine son verdi.