ZERLANİS - Keşan Görsel Sanatlar ve Kültürel Araştırmalar Derneği bir çocuk oyununu sahneye koyuyor. Daha önce Keşan Halk Eğitim Merkezi bünyesinde sahnelenen ve senaryosunu Oğuz Kaygalak’ın yazdığı oyun bu kez Aydın Yıldırım’ın yönetmenliğinde hayat bulacak.  

ÇEVRE BİLİNCİ VE EDEBİYAT

Yıldırım oyun ile ilgili şu açıklamalarda bulundu: “İlk ve orta dereceli çocuklarımızın için son derece öğretici bir oyun olduğunu düşünüyoruz. İçinde çevre bilincinden edebiyat ve şiir sevgisine kadar birçok tema işleniyor. Tabiki senaristimiz Oğuz KAYGALAK’ın muhteşem üslubu yine senaryoya damgasını vurmuş.

ÖZGÜR ÇIĞLIKLAR

Oyunda ilhamını kaybeden bir öykücü ve ona ilhamını kazandırmaya çalışan 5 afacanın başından geçen maceralar anlatılıyor. Martıların özgür çığlıkları arasında Orhan Veli şiirlerini, Enginin Günlüğü ve Yeni Türkü notalarını dinlemeye hazır olun.” 

Yönetmen yardımcılığını Melis Çiner’in üstlendiği oyunun rejisini Eylül DALKIRAN yürütecek. Oyuncu kadrosunda Tuğba Gülay, Mertcan Yıldız, Buse Aktaş, Ataberk Ünver, İrem Or, Berfin Gülmez, Emircan Gezek, Rümeysa Yılmaz, Muhammed Diyar Müjdeci, Melis Çiner, Ömer Çelik, Batuhan Devrim Kapucu ve Mehmet Ali Fidan bulunuyor.

OYUN ÜCRETSİZ

Tek perdelik oyun Pazartesi günü, 2 seans olarak 13.00 ve 16.00 saatlerinde, Sevim Yenice Konferans Salonunda, ücretsiz olarak gösterilecek.