HABER MERKEZİ

Malkara'da eşi Ersin Aktoy'u 2 yıl önce kalp krizinden kaybeden Şirin Aktoy, çocukları Yiğit (11), Ayaz(6) ile Hacıevrat Mahallesi Şahinköy Caddesi üzerindeki tek katlı evlerinde dondurucu soğuk havada zorlu bir yaşam sürüyor. Geçimini hurda ve topladığı atıkları satarak sağlayan Aktoy, pandemi döneminde işlerinin bozulması nedeniyle, delik ve çökmek üzere olanı çatı, pencere ve kapıları kırık olan evini onaramıyor. Aktoy, bu güne kadar hiç kimseye başvurup yardım talebinde bulunmadığını söyledi.

EVİNİN ÇATISINI BRANDA İLE KAPLADI

Topladığı atıkları satıp ve gündelik işlere giderek, öğrenci olan çocuklarının geçimini sağlamaya çalıştığını belirten Şirin Aktoy, bu güne kadar hiç kimseye gidip yardım talebinde bulunmadığını söyledi. Soğuk kış günlerinde maddi imkansızlık nedeniyle çatısı akan pencere ve kapıları kırık evini onaramadığın, soğuktan geceleri donduklarını dile getiren Aktoy, evinin akan çatısını brandalar ile kapatarak önlem almaya çalıştığını kaydetti. 

Şirin Aktoy, yaktıkları sobanın evlerini ısıtamadığını ve dayanacak güçlerinin kalmadığını belirterek, "Evimin tavanları, pencereleri kırık olduğundan kapanmadığından dolayı evde sobada yaksam donuyoruz. Soğuk artık içimize işledi. Evimin her yeri perişan halde biz perişan haldeyiz. Evimin her yerinden sular akıyor. Yemek pişireceğim tencereleri evimin çatısından akan suları atmak için kullanıyorum. Akan suları kovalara toplayıp atıyorum. Bıktım artık. Evimin tavanları delik. Her yerden sular akıyor, yağmur kar yağınca hepsi evimin içine gidiyor. Evde soba yakıyorum ama yaksan ne olacak dışarıdaki soğuk evin içerisinde. İnsan gibi yaşamak benimde hakkım. Bende insan gibi yaşamak istiyorum. Camları kapatırken bezlerle tutturup kapatıyorum. Ama yine açılıyor ve soğuktan donuyoruz. Her gün evimin içi deniz gibi su içinde kalıyor. Evde su atmaktan artık başka hiç bir şey yapamıyorum. Çatının üzerine su akmasın diye naylon koyduk ama hiçbir işe yaramadı. Naylon branda koysan ne olur? Yağmur, kar yağınca yine sular içeride. Pencerelerin kırık camlarının yerine şilte koydum biraz soğuk havayı kessin diye ama pek faydası olmuyor. Dışarıdaki soğuk içeriye giriyor ve donuyoruz. Özellikle bu soğuk kış kıyamette çok zor günler geçiriyoruz. Ben gelirim yok. Ben geçimimi hurda plastik, cam şişe toplayıp satıyorum. Oradan aldığım 3-5  parayla geçimimizi sağlıyoruz. Bazen iş bulursam günlük yevmiyeli işlere gidiyorum ama yetmiyor" dedi.

ANNEME SARILARAK ISINMAYA ÇALIŞIYORUM

Şirin Aktoy'un ortaokul öğrencisi oğlu Yiğit Akyol, evlerinde çok üşüdüklerini belirterek, "Annem ne kadar evde soba yaksa da kapılar pencereler kırık ve açık olduğundan üşüyoruz. Kardeşime anneme ve bana Allah rıza için bir yardım eli uzatır mısınız? Kardeşim ilkokul birinci sınıfa gidiyor. Hiç ders yapamıyor. Geceleri hepimiz çok üşüyoruz. Kardeşim anneme sarılarak yatıyor" diye konuştu. Ayaz Aktoy ise "Evde annemle, kardeşimle yatarken çok üşüyorum. Anneme sarılarak yatıp ısınmaya çalışıyorum" diye belirtti.