KEŞAN BELEDİYESİ

Saat 13.00 sıralarında Malkara OSB’ye, Keşan Belediye Başkanı Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Tahir Özçınar, Meclis Üyesi Sema Kılıç ile gelen Mustafa Helvacıoğlu burada  Malkara OSB Yönetim Kurulu Başkanımız Barış Tanrıverdi, Müteşebbis Heyeti Başkan Vekili Ömer Halıcı, OSB Müdürü Mustafa Kartal ve Malkara OSB yönetim kurulu üyesi Alper Ispartalıgil tarafından karşılandı.

KEŞANLI HEMŞEHRİLERİME İSTİHDAM VE İŞ BULMAK İÇİN ÇÖZÜM KAYNAĞI OLUŞTURUYORUZ

Ziyarette konuşan Malkara Organize Sanayi Bölgesi’ni ziyaret ettiklerini belirten Helvacıoğlu, “Malkara OSB yönetimimiz bizleri geçtiğimiz hafta Keşan’da ziyaret etmişlerdi. ‘Eleman sıkıntısı yaşıyoruz’ diyerek Belediyemize başvuruda bulunmuşlardı. Malkara OSB’de bulunan 55 firmamızın 43’ü aktif durumda. Tekirdağ, Malkara, Şarköy, Keşan gibi çevre ilçelerden 43 firmamızın 42’si eleman arıyor. 1260 kişi çalışan Malkara Organize Sanayi Bölgesi’nde Keşan’ımızdan da yaklaşık 250 kişilik istihdam sağlanacak. 42 firma 250 kişiye yakın eleman arıyor. Hemşehrilerimiz Keşan’dan servis aracıyla Malkara Organize Sanayi Bölgesi’ne gelerek çalışabilecekler. Eleman arayan firmalarımıza yardımcı olacağız. Hem ülkemizin üretimi devam edecek hem de Keşanlı hemşehrilerime istihdam ve iş bulmak için çözüm kaynağı oluşturuyoruz” dedi.

KÖPRÜ OLACAK BİR ORGANİZASYONU GERÇEKLEŞTİRİYORUZ

Malkara OSB’de acil olarak 250 elemana ihtiyaç duyulduğunu dile getiren Helvacıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Malkara Organize Sanayi Bölgesi Başkan ve Yönetiminin taleplerini sizlerle paylaşıyorum, teknik eleman ustasından elektrik teknikerine kadar torna operatörü, mobilya ustası, kamyon şoförü, boyacı, kaynak kesim ustası, montaj personeli, bayan paketleme personeli, bay-bayan muhasebeci, insan kaynakları uzmanı, bayan düz dikiş makinecisi, teknik ressam, ağır vasıta şoförü, mühendislik alanları gibi mesleklerimizden yaklaşık 250 personel istihdam edilecektir. Başvurular için de Keşan Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğüne başvuruda bulunmanız halinde talepleri toplayacağız. Talepleri topladıktan sonra Malkara OSB temsilcileri Keşan Belediyesine gelerek mülakat yapacaklardır. Mülakat sonuçlarında işe giren vatandaşlarımız için servis aracı çıkaracağız. Aranan eleman listesi Keşan Belediyesi’nde ve bu elemanlarımızın başvuru ve mülakatları belediyede olacak. Keşan Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’müze başvurmanız halinde sizlere Malkara OSB’de iş imkanı sunuyoruz. Keşanlı hemşehrilerimizin istihdam kaynaklı köprü olacak bir organizasyonu gerçekleştiriyoruz.”

ÇALIŞMAK İSTEYEN HERKESİ DAVET EDİYORUZ

Helvacıoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “50’ye yakın firmamız aktif. Teknik eleman sorunu var. Ne iş olsa yaparım dönemi bitti. Malkara OSB tüm bölgemize hitap ediyor. Personel konusunda taşıma sistemiyle biz de destek olmak istiyoruz. Keşan Belediyesi’ne başvuruda bulunabilirsiniz. 250 kişiye istihdam kapısı hazır. Yetişmiş eleman aranıyor. Bazı fabrikamız meslek konusunda eğitim de veriyor. Çalışmak diyen herkesi davet ediyoruz.”

YETİŞMİŞ ELEMAN BULAMIYORUZ

Daha sonra söz alan Tanrıverdi ise 250 kişilik eleman açıklarının bulunduğunu ifade ederek, “Önümüzdeki sene bu rakam daha da yükselecek. Organize sanayi büyüyor. Daha da fabrika açılacak. Yetişmiş eleman bulamıyoruz. Talepleri bekliyoruz” dedi.