MURAT ARKAN

Saat 09.00’da, Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı önünde başlayan etkinliğe, Keşan İlçe Sağlık Müdürü Dr. Hakan Çetin, Keşan Devlet Hastanesi Yöneticisi Op. Dr. Nurettin Alparslan, Özel Keşan Hastanesi Başhekimi Ali Haydar Yıldırım ile sağlık çalışanları katıldı.

Keşan Devlet Hastanesi ve Özel Keşan Hastanesi çelenklerinin Atatürk Anıtı’na sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu.

14 Mart Tıp Bayramı’yla ilgili konuşmayı ise Dr. Pınar Kaplankıran yaptı. Kaplankıran, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:“Sağlıklı bir hayat insanların vazgeçemeyeceği bir haktır. Bir ülkenin gelişmişlik düzeyinin en temel göstergelerinde birisi sağlık hizmetlerinde ulaştığı noktadır. Ülkemiz sağlık sektörü insan kaynağının niteliği ve sunulan sağlık hizmetinin ekinliği bakımından, belirli bir standardı yakalayarak gelişmiş ülkeler seviyesine ulaşmıştır. Bu doğrultuda ilimizde de sağlık alanında gerek fiziki gerekse insan kaynakları bakımından önemli mesafeler alınmıştır. Ülkemiz insanlarının sağlıklarına kavuşma için ‘Hipokrat Yemini’ ederek, tüm zorluklara rağmen mesleklerini büyük bir özveriyle sürdüren kutsal meleğin mensubu olan hekimlerimizim yetiştirildiği Tıp Okulları ilk defa 14 Mart 1827 tarihinde İstanbul’da kurulmuştur. Sadece ülkemize özgü olan bu günün ilk kutlaması 1919 yılının 14 Martında işgal altındaki İstanbul’da kutlanmıştır. Sağlıklı toplum olabilme yolunda vatandaşlarımızın daha sağlıklı yaşaması, sağlık hizmetlerinden tam manasıyla yararlanabilmesi için tatili, ailesi eğlencesi ve ailelerine ayırdıkları zaman bile tamamen kendisinden şifa bekleyen insanların ihtiyaçlarına göre belirlenen mesaisi 7 gün 24 saat insan hayatının kutsallığından taviz vermeden sahip oldukları bilinçle fedakar özverili sabırlı saygı ve sevgi çerçevesi içinde memleketimizin ve bu mesleğe gönül veren tüm sağlık profesyonellerinin İlçe Sağlık Müdürlüğü olarak 14 Mart Tıp Bayramını kutluyoruz. Mesleklerine verdikleri emeklerden dolayı teşekkür ediyor ve vatandaşlarımıza sağlıklı günler diliyoruz. Sevgi ve saygılarımızla.”

Konuşmanın ardından kutlama sona erdi.