1923 Keşan Gençlik Spor Kulübü yöneticileri, kulüplerini ziyaret eden Edirne İl Sağlık Müdürü Muhsin Kişioğlu ve ekibine organ bağışında bulunarak örnek bir davranış gerçekleştirdi.

Bir dizi etkinlik gerçekleştirmek üzere Keşan’a gelen İl Sağlık Müdürü Muhsin Kişioğlu, beraberinde İlçe Sağlık Müdürü Ergün Kurtar ve Keşan Toplum Sağlığı Merkezi’nde görevli Doktor Melike Kaya ile birlikte 1923 Keşan Gençlik Spor Kulübü’nü ziyaret etti. Kişioğlu, Kurtar ve Kaya’yı burada Kulüp Başkanı Turgay Balcı, Başkan Yardımcısı Celalettin Durmaz, Asbaşkan Raşit Değirmenci ve Voleybol Şube Sorumluları Ali Serçiler ve Harun Akkaya karşıladı.

Ziyarette konuşan Muhsin Kişioğlu, Keşanlı kız çocuklarını kötü alışkanlıklardan kurtarmak ve spora alıştırmak amacıyla ciddi bir altyapı çalışması sürdüren 1923 Keşan Gençlik Spor Kulübü yöneticilerine teşekkür etti.

YÖNETİM ORGAN BAĞIŞINDA BULUNDU

Kişioğlu daha sonra ise yöneticilere Organ Bağışı ile ilgili bilgilendirmelerde bulunarak Edirne genelinde düzenlenen Organ Bağışı Kampanyası’na destek vermelerini istedi.  Kulüp Başkanı Turgay Balcı da Organ Bağışı’nın önemini çok iyi bildiklerini bu anlamda örnek olmak ve kampanyaya destek vermek amacıyla Organ Bağışı’nda bulunacaklarını söyledi ve daha sonra yöneticileri ile birlikte Organ Bağışı’nda bulundu.

KİŞİOĞLU: BİZLERİ MUTLU ETTİ

Daha sonra konuşan İl Sağlık Müdürü Muhsin Kişioğlu, “Öncelikle 1923 Keşan Gençlik Spor Kulübü’ne müdürlüğü ve Sağlık Bakanlığım adına Organ Doku Bağışı Kampanyamıza destek verdikleri için teşekkür ediyorum. Ülkemizde 60 bine yakın böbrek hastası böbrek bekliyor. 20 bine yakın karaciğer bekliyor ve 650’ye yakın insanımız da acil kalp nakli bekliyor. Edirne’mizde sadece 400’e yakın insanımız diyalize giriyor. Bu bağlamda çok ciddi bir bağışçı sayısına ihtiyacımız var. Bağışçı olmak da zor değil. 18 Yaşını dolduran, akıl sağlığı yerinde olan tıbben kendi isteği ile gelip organ bağışında bulunabiliyor. Ayrıca il ve ilçe sağlık müdürlükleri, hastaneler, sağlık merkezleri ve Sağlık Bakanlığı’nın internet sitesinde bulun e-Nabız sistemi üzerinden internet ortamında bağış yapabiliyor. Bu yüzden farkındalık yaratması  amacıyla bizleri davet eden ve Edirne’mizde bir çok kulüp varken sizlerin öncelik göstermeniz ve organ bağışı yapmak istiyoruz demeniz bizleri çok mutlu etti. Organ Doku Bağışı’nı önemsiyoruz ve teşekkür etmek istiyoruz. İnşallah sizlerin önceliğinde bu bağış sayısının giderek artmasını talep ediyoruz. Bir kulübün yöneticilerinin tamamen destek vermesi bizleri çok onurlandırdı. Bundan sonra sporcu ailelerinin de bu konuya destek vereceğine inanıyorum.” dedi.

ÖRNEK OLDUNUZ:

Muhsin Kişioğlu, yapılan çalışmalarla birlikte 2015 yılında Edirne’de yaklaşık 650 organ bağışı sayısına ulaştıklarını ifade ederek; 1923 Keşan Gençlik Spor Kulübü’nün öncülüğünde bu sayının artmasını hedefledikleri de dile getirdi.

BALCI: ONUR DUYDUK

Turgay Balcı da organ bağışının çok önemli olduğunu ifade ederek, Sağlık Bakanlığı’nın Organlar Toprak Olmasın Başkasına Hayat Versin” başlıklı kampanyasına destek vermekten onur duyduklarını söyledi. Ziyaret sohbet eşliğinde devam etti.