Türkiye Kamu Hastaneler Kurumuna bağlı TİG-Klinik Kodlama Değerlendiricileri tarafından yapılan değerlendirme 2015 TİG sonuçları açıklandı. Bu sonuçlara göre Keşan Devlet Hastanesi birinci oldu.

89 Genel Sekreterlik içinde Edirne Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği TİG 2015 değerlendirmelerinde aldığı puanlarla birinciliğe layık görüldü.

Türkiye’deki devlet hastaneleri içinde yapılan TİG 2015 değerlendirme puanlarıyla ilk üç sırayı Edirne İlinin üç büyük devlet hastanesi kaptı. Edirne Keşan Devlet Hastanesi birinci, Edirne Sultan 1.Murat Devlet Hastanesi ikinci, Uzunköprü Devlet Hastanesi üçüncülüğe yerleşti.

Klinik Kodlama değerlendirme sürecinde kaynakların kullanımı, tanılar, işlemler olmak üzere değerlendirmeye tabi tutulur. Kaliteli veri oluşumunda ve sistemin idamesinde klinik kodlamacı başarı düzeyi ile Edirne öne çıktı.

TİG-Klinik Kodlamanın amacının ise sağlık alanında güvenilir istatistikler elde etmek, adil bir geri ödeme modeli gerçekleştirebilmek, iyi örneklere dikkat çekmek ve bunların yaygınlaştırılmasını sağlamak olduğu belirtildi.

Klinik Kodlama Standartlarının sağlık tesislerinde aynı bakış açısı ile uygulanarak, tüm tesislerde veri kalite seviyesini arttırarak Uluslararası veriler ile sağlıklı kıyaslama yapılabildiği kaydedildi.