Edirne İl Sağlık Müdürlüğü ‘nün resmi internet sitesinde yer alan habere göre Sağlık Bakanlığı 2013 yılında ilimiz genelinde toplam 12 sağlık yatırımı yapacak. Edirne’ye yapılacağı belirtilen bu 12 sağlık yatırımından 2 tanesi Keşan’da yapılacak. Bunlardan birincisi, Keşan kamuoyunda nereye yapılması daha uygun olur tartışmalarının yaşandığı ve öneriler dikkate alınmadan Destek Kıtaları Kavşağı yanında bulunan alana yapılmasına karar verildiği açıklanan 200 Yataklı Keşan Devlet Hastanesi. İnternet sitesinde yer alan ikinci yatırım ise Bağ-Kur mevkiinde bulunan 4 Nolu Aile Sağlığı Merkezi binasının yıkılarak yerine yenisinin yapılması.

Bu konuda görüşlerine  başvurduğumuz İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ergün Kurtar, Bağ-Kur mevkiinde bulunan 4 Nolu Aile Sağlılığı Merkezi’nin yıkılarak yerine 4 katlı olarak yenisinin yapılacağını bildirdi.

4 Nolu Aile Sağlığı Merkezi’nin şu an için 400 m2 arsa içinde yer aldığını ve 120 m2 zemin alanının bulunduğunu belirten Kurtar, “İki kat üzerine yapılan bu hali hazırdaki bina haliyle ihtiyacı karşılamada zorluklar göstermektedir.  Sağlık Bakanlığımızın 2013 yatırım planına aldığı proje ile bu mevcut bina yıkılarak yerine 240 m2 zemin üzerine 4 kat bina inşa edilecek. Yani yaklaşık 1000 m2 bir kullanım alanında hizmet vermeye başlayacak. Bu gelişmeden dolayı son derece memnunuz ve bu konuda teşekkürlerimizi iletmek istiyoruzdiye konuştu.

Edirne genelinde yatırım planına alınan sağlık yatırımları şu şekildedir


1. 400 YATAKLI EDİRNE DEVLET HASTANESİ 

2. 200 YATAKLI KEŞAN DEVLET HASTANESİ
3. 30 YATAKLI İPSALA İLÇE DEVLET HASTANESİ 

4. 10 YATAKLI ENEZ İLÇE DEVLET HASTANESİ 

5. 10 YATAKLI HAVSA İLÇE DEVLET HASTANESİ 

6. MERİÇ İLÇESİ E3 TİPİ HASTANE 

7. LALAPAŞA İLÇESİ E3 TİPİ HASTANE  

8. SÜLOĞLU İLÇESİ E3 TİPİ HASTANE  

9. EDİRNE MERKEZ TOKİ 1.KISIM AİLE SAĞLIĞI MERKEZİ 

10. EDİRNE MERKEZ MEYDAN MH. AİLE SAĞLIĞI MERKEZİ 

11. EDİRNE KEŞAN 4 NOLU AİLE SAĞLIĞI MERKEZİ 

12. EDİRNE UZUNKÖPRÜ AİLE SAĞLIĞI MERKEZİ