Keşan Devlet Hastanesi’nde hazırlanan Ağrı Polikliniği, dünden itibaren hizmet vermeye başladı.

Hastane’nin B Bloğu’nda hazırlanan poliklinikte birçok kronik ağrı; Keşan Devlet Hastanesi Anestezi Uzmanı Saliha Pehlivanoğlu’nun tedavileri ile sona erecek.

Poliklinik hizmetleriyle ilgili bilgiler veren Anestezi Uzmanı Saliha Pehlivanoğlu; “Bu polikliniğimizde, baş, bel, kemik, bacak, sırt, kalça ve boynunda ağrılar bulunan hastalarımız tedavi edilecek. Ayrıca sinüzit, migren, alerjik hastalıklar, hormonal düzensizlikler, eklem ağrıları, karın ve kasık ağrıları, damar tıkanıklığına bağlı ağrılar, şeker hastalığına bağlı nöropatik ağrılar ile birçok nedeni bilinmeyen ağrı tedavi edilecek.” dedi

“AĞRI KESİCİ İLAÇ VE ANTİBİYOTİK BAĞIMLILIĞI ORTADAN KALKACAK”

Ağrı Polikliniği sayesinde ilaç kullanımının da azaltılmasının hedeflendiğini ifade eden Pehlivanoğlu; “Bu polikliniğimiz sayesinde özellikle bir çok vatandaşın bağımlı hale geldiği ağrı kesici ve antibiyotik kullanımının da azaltılmasını amaçlıyoruz. Çünkü özellikle ülkemizde hemen hemen herkes en ufak bir ağrıda ağrı kesici veya antibiyotik alıyor. Bu da vücudu olumsuz etkiliyor. Ama bu poliklinikte, kronik ağrısı olanlar veya zaman zaman ağrısı olan kişiler, 1-2 seansta ilaç kullanmadan bu ağrılardan kurtulma şansına sahip. Mesela dişinde apse bulunan bir kişi antibiyotik kullanıyor. Ama burada tedavi gördükten sonra 1-2 seans sonra bu apseden kurtulabilecek ve artık ilaç kullanmak zorunda kalmayacak.” şeklinde konuştu.

Öte yandan Ağrı Polikliniği’nin haftanın 5 günü hasta durumuna göre hizmet verebileceği ifade edildi.